Prachtig kerstconcert

24 december 2016

Na een prachtig kerstconcert in de Ontmoetingskerk in Geleen, willen we iedereen bedanken voor de warme en positieve reacties. Net zoals jullie, hebben we zelf ook genoten van zangeres Ellen Bliek samen met pianist Georg Derks.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in de 'Herberg' van de Ontmoetingskerk. Daar werd uit de Vrienden van Fusion een winnaar getrokken voor het huiskamerconcert.

Tenslotte willen we iedereen nog bedanken voor de steun in dit jaar, wij hebben enorm ons best gedaan tijdens de verschillende optredens en het is dan altijd mooi om te horen dat het publiek ervan heeft genoten. We wensen jullie mooie feestdagen en een gezond en muzikaal 2017!

Kerstconcert 2016

23 december 2016

Schrijf maar alvast in je agenda, vrijdag 23 december vanaf 20 uur. Waarom? Dan geven wij namelijk ons jaarlijkse kerstconcert, dit jaar in de Ontmoetingskerk te Geleen.

Het belooft een bijzondere avond te worden. Fusion zal eigen werk uitvoeren en daarbij zullen natuurlijk speciale kerstnummers niet ontbreken. Verder zijn er gastoptredens van zangeres Ellen Bliek en pianist Georg Derks.

De entreeprijzen zijn € 10 voor volwassenen, € 7 voor kinderen tussen de 13 en 17 jaar en de allerkleinsten mogen gratis naar binnen.

Sfeervolle kerstmarkt op de Brouksjtraot

16 december 2016

In en rond de historische Broekstraat te Leyenbroek, bekend van het om de vijf jaar gehouden Häöfkestreffen, vindt dit jaar ook een sfeervolle kerstmarkt en kerstwandeling plaats.

Noteer alvast in uw agenda: deze markt en wandeling worden gehouden op vrijdagavond 16 december. De organisatie berust bij buurtvereniging de Brouksjtraot, fanfare St. Jan en scouting St. Jozef.

De verschillende häöfkes van de historische en monumentale boerderijen of woningen openen dan hun poorten en zijn dan feeëriek aangekleed en verlicht.

In en rond de bekende kerststal die jaarlijks wordt opgebouwd zullen optredens verzorgd worden door het kerstensemble van de fanfare St. Jan uit Leyenbroek. Fusion zal, naast diverse lokale artiesten, voor de muzikale omlijsting zorgen.

In en rond de Broekstraat wordt ook een route uitgezet die aangegeven zal worden door vele lichtjes en vuurkorven langs verschillende bijzondere plekken in Leyenbroek en het park met uiteraard de laatste aanwinst in de buurt: de Vief Heringe.

In en bij het scoutinggebouw, waar u ook de Kerstman kunt bezoeken, vinden diverse kinderactiviteiten plaats en zal spijs en drank zeker niet vergeten worden.

Een filmblik vol cultuur

06 november 2016

Wat doe je normaal gesproken in een bioscoop? Nou ja, ik zou zeggen film kijken en popcorn eten, toch? Niet op zondag 6 november echter. De koren Ghesellen van den Sanck en Femmeuse organiseerden namelijk een Filmblik vol cultuur. Naast de 2 organiserende koren, werd er ook opgetreden door kinderkoor Tutta Musica en Fusion.

Het was even wennen, een live concert in een bioscoop en voor de beste akoestiek besloten we om niet op het podium maar voor het podium op te treden. De choreografie bleef daardoor veelal achterwege, maar ons geluid kwam daardoor veel beter over. De volle zaal genoot enorm van de optredens van de 4 koren, waarbij Fusion het concert mocht afsluiten.

Afgaande op de zeer enthousiaste reacties uit het publiek was het een erg geslaagd optreden van Fusion. Als dank voor het hartverwarmende applaus, sloot Fusion de middag af met een mooie uitvoering van Home als toegift.

VOLTreffer 2016

05 november 2016

Na het succes van het jubileumconcert in 2014 verzorgt de slagwerkgroep van de Phil onder leiding van Frank Marx op zaterdag 5 november met VOLTtreffer wederom een spetterend concert in Poppodium VOLT in Sittard. Wat kun je verwachten? Een fantastisch avondvullende programma met een muzikale mix van drums, percussie, blazers, close harmony, dans en beats. Van overdonderend akoestische power, tot ingetogen melodische momenten.

Fusion is een van de deelnemers en zal naast enkele nummers samen met de slagwerkgroep, ook enkele solo nummers voor haar rekening nemen.

Tickets zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@philharmonie.nl of direct online via www.poppodium-volt.nl.

38ste Proms concert Noord-Limburg

09 oktober 2016

In een overvolle parochiekerk in Grubbenvorst is op 9 oktober 2016 het 38ste Proms concert gehouden van de stichting Proms Noord-Limburg. Naast Fusion werd er opgetreden door het Horster Mannenkoor, het strijkkwartet Bows en Hollands got talent winnaar Martin Hurkens.

Het afwisselend programma werd door het publiek met groot enthousiasme ontvangen. Het optreden was voor Fusion extra spannend omdat er 2 nummers voor het eerst live werden uitgevoerd: It takes a whole village en Liefde van later.

Na 2½ uur werd het concert afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van de klassieke Proms concert afsluiter Land of hope and glory en een warm applaus van het publiek.

Vol in de prijzen op het NKF

26 juni 2016

Op 26 juni 2016 hebben we in de finale op het Nederlands Koor Festival tot onze grote vreugde de 2e PLAATS behaald.

De eerste plaats ging naar ons collega koor Quint uit Venlo. We willen Quint van harte feliciteren met deze overwinning, een geweldig prestatie!

Dirigente Esther Zaad bracht haar beide deelnemende koren dus naar de hoogste top van Nederland. Met enorme inzet en toewijding staat ze elke week weer klaar om het allerbeste uit onze keeltjes te toveren. We zijn dan ook enorm trots en blij dat de titel DIRIGENTE VAN HET JAAR dit jaar naar Esther is gegaan, een super-prestatie!

We willen alle Vrienden van Fusion, onze fans en het thuisfront graag bedanken voor alle steun, waardoor we dit prachtige resultaat mochten behalen. Fusion gaat nu langzaam naar een welverdiende vakantie toeleven en na de zomer er weer vol tegenaan zodat u ook het volgende seizoen kunt blijven genieten van één van Nederlands beste amateurkoren van dit moment.

Fusion meets Quint

18 juni 2016

Op 26 juni zullen we aan het Nederlands korenfestival deelnemen in Utrecht. Ook Vocaal Ensemble Quint zal deelnemen aan dit landelijk concours.

Beide koren mochten dit jaar landelijk in de prijzen vallen onder leiding van dirigente Esther Zaad. Graag laten we u samen genieten van de winnende nummers en enkele extra nummers tijdens een samenwerkingsconcert op 18 juni om 20:30 uur in de ontmoetingskerk in Geleen.

Voor volwassenen kosten de kaartjes €5,- per persoon. Voor kinderen tussen 13-18 jaar €2,50 en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee genieten. Kaartjes zijn te reserveren via koorfusion@hotmail.com

We hopen u natuurlijk te mogen verwelkomen!

Fusion zoekt mannen

31 maart 2016

Wij zijn Fusion, een uniek zangensemble met een uitdagend en gevarieerd a capella repertoire. We nemen als Limburgs koor van het jaar 2015 deel aan provinciale en landelijke concoursen onder leiding van dirigente Esther Zaad.

Wij repeteren wekelijks op dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht.

Ben je een man en lijkt zingen je leuk, kom dan eens langs. Momenteel zoeken we vooral bassen, maar uiteraard zijn andere mannenstemmen ook welkom. Kom dus een keer kijken op dinsdagavond en geef ons de kans om je te overtuigen dat zingen bij Fusion het leukste is wat er bestaat.

Wat we vragen naast een groot enthousiasme: een goede zangstem, de bereidheid om je partijen zelf, ook buiten de repetities om, in te studeren en uit je hoofd te leren. Laat dit je echter niet afschrikken, we hebben allerlei manieren om je daarbij te ondersteunen. Dus ben jij een man tussen de 30 en 45 jaar en wil je graag zingen, neem dan contact met ons op via het contact formulier op onze website.