Mooi kerstconcert

23 december 2017

Deze vrijdag was wederom het traditionele kerstconcert van Fusion. Het blijft altijd een mooi begin van de kerstperiode en dat is ook de reactie die we kregen vanuit het publiek.

Naast de gepassioneerde optredens van cellist Thibaud Maesen en violist Theodore Kim, bracht Fusion zijn concoursprogramma en een uitgebreid kerstprogramma. Extra speciaal dit jaar was de release van de Liefde van later promoclip, die op groot scherm getoond werd, terwijl wij het nummer live ten gehore brachten.

Na afloop van het concert, werd iedereen welkom geheten voor een gezellige nazit in de Herberg van de Ontmoetingskerk in Geleen. En daarmee werd voor Fusion een enerverend en mooi muzikaal jaar afgesloten.

Wij willen iedereen bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van onze muziek en optredens. Ons wacht nu een korte vakantie waarna we er in 2018 weer volop tegenaan gaan.

Fusion Kerstconcert 2017

22 december 2017

December staat alweer bijna voor de deur en dus zijn de kerstvoorbereidingen begonnen. Ook dit jaar sluiten wij december af met een sfeervol Fusion Kerstconcert. Tijdens dit concert zullen wij ons festival-programma ten gehore brengen en sluiten we af met diverse kerstliederen in een modern Fusion-jasje.

Zoals gebruikelijk ontvangen wij op deze concertavond ook een muzikale gast. Dit jaar zal jong talent van het conservatorium zich presenteren, een unieke ervaring die je niet wilt missen! Na ons concert zal, volgens traditie, een sfeervolle borrel plaatsvinden om gezamenlijk te toosten op een mooi muzikaal jaar. Tevens zal het jaarlijkse huiskamerconcert onder de 'Vrienden van Fusion' verloot worden!

Datum: vrijdag 22 december
Locatie: Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, Geleen
Aanvang: 20:00 uur
Entree: t/m 12 jaar € 7,50, vanaf 13 jaar € 10

Kaartjes zijn te bestellen via www.koorfusion.nl/tickets (of kies Kaarten uit het menu) of via 06-86 61 65 33.

Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op vrijdag 22 december!

BALK TOPfestival 2017

04 november 2017

Op zaterdag 4 november was het prestigieuze BALK TOPfestival in de Doelen in Rotterdam, het grootste festival voor lichte koormuziek in Nederland. Fusion bevindt zich in het deelnemersveld in de hoogste klasse, de zogenaamde Topklasse. Dit betekent dat de 'concurrerende' koren van een zeer hoog nivo zijn.

Prestatie is bij Fusion erg belangrijk, maar minstens zo belangrijk is de gezelligheid. Daarom reisden we gezamenlijk per trein en kwam de stemming er al goed in. Eenmaal aangekomen in Rotterdam werden de gezichten langzaam strakker en kregen het focussen en de lichte kriebels de overhand. Na het omkleden en het inzingen werden we naar het podium geleid en verzorgden we een strak optreden.

Daarna konden we genieten van de overige koren en ons zusterkoor Quint aanmoedigen. Rond 18 uur werden de winnaars bekend gemaakt uit de verschillende categorieën. Uiteindelijk hebben we een goede achtste plaats behaald met lovende woorden in de jury-rapporten: "Mooie dynamiek!", "Een feest om jullie te horen", "Topnivo" en "I like the strong vocal output".

Tevreden zijn we weer naar huis gegaan, waarbij de gezelligheid weer de overhand kreeg. De reizigers in één treincoupé hebben in elk geval kunnen genieten van een free-format uitvoering van I won't give up en voor de insiders, die versie heeft de andere kant van de aardbol bereikt.

Tweede plaats op het LKF 2017

08 oktober 2017

Afgelopen weekend heeft het Limburgs Koor Festival plaats gevonden waarbij ook Fusion een van de deelnemers was. Al geruime tijd waren we bezig geweest met de voorbereidingen: bij de vier nummers die we gingen zingen (It takes a village, I won't give up, Do I ever en Liefde van later) werden de puntjes op de i gezet, een nieuwe outfit werd bedacht en de voorbereidingen voor een heuse Fusion promotie-clip waren gedaan.

In de grote zaal van de Oranjerie in Roermond waren we op zaterdag de afsluiter. Met veel emotie en kracht hebben we ons optreden verzorgd en afgaande op het applaus van het publiek en de reacties na afloop was het zeer geslaagd. De echte waardering kregen we uiteindelijk op zondag te horen tijdens de officiële prijsuitreiking. Twee koren staken met kop en schouders boven de rest uit, waarbij Giocoso (271 punten) de eindwinnaar werd en Fusion een zeer verdienstelijke tweede plaats behaalde (267 punten).

Wij willen het winnende koor feliciteren met de titel Limburgs koor van het jaar 2017 en gaan zelf verder met de voorbereidingen op het BalK Festival waar we onze prestatie minimaal willen evenaren.

Op het foto gedeelte van onze website vind je een visuele impressie van ons optreden.

Limburgs Koren Festival 2017

07 oktober 2017

De afgelopen weken zijn we volop bezig geweest om ons voor te bereiden op het Limburgs Koren Festival en het Balk Vocal Light Festival. Het Limburgs Koren Festival wordt dit jaar gehouden in de Oranjerie in Roermond, ons optreden is gepland op 7 oktober om 17:30u. Door goed te presteren op dit festival hopen wij ons te plaatsen voor het Nederlands Koren Festival van 2018, spannend genoeg dus.

Maar het wordt nog om meerdere redenen spannend. We zullen namelijk ook het nummer Do I ever voor het eerst live uitvoeren. De volledig setlist zal uit de volgende 4 nummers bestaan:

 • It takes a whole village
 • I won't give up
 • Do I ever
 • Liefde van later
Verder zullen we ons voor het eerst presenteren in onze nieuwe outfit. We willen hierover nog niet te veel verklappen, alleen dat de kledingcomissie de nieuwe look de naam Blue Shades & Nautical Vibes heeft gegeven.

Iedereen die nieuwsgierig is naar onze muziek en de kleding en natuurlijk onze fans, kom ons steunen op 7 oktober, wij gaan in elk geval ons beste beentje voorzetten!

Toptalenten in Hoensbroek

12 juni 2017

Afgelopen zondag hebben we een schitterend optreden verzorgd in samenwerking met toptalenten van de muziekschool Schunck* en het Conservatorium Maastricht.

In een warme zaal, kon het publiek genieten van de zang van Fusion en enkele zeer getalenteerde pianisten, een violist en een celliste. Geweldige muziek van een zeer hoog niveau. Het was tevens de vuurdoop van het nieuwe nummer The Piece of Wild Things. Een eerste uitvoering van een nieuw nummer is altijd lastig, maar wij en het publiek waren zeer tevreden over het resultaat.

Muzikale ontmoeting

11 juni 2017

Zondag 11 juni vindt er een Muzikale ontmoeting plaats tussen de Talentenklas en Fusion, een unieke combinatie! Getalenteerde leerlingen van SCHUNCK* / het Conservatorium Maastricht en een concert van Fusion, en dat alles op één middag.

De volgende talenten kunt u komen bewonderen:

 • Eline Hensels
 • Gonzalo Alvarez
 • Daniel Vissers
 • Youp Schyns
 • Theodore Kim
 • Yingshan Hu
 • Pieter-Jan van der Broeck
 • Alejandro Serena Llinares
 • Fusion onder leiding van Esther Zaad

De middag begint om 15:00 uur in de muziekschool Schunck* in Hoensbroek. Kaarten zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar koorfusion@hotmail.com en kosten € 10 voor volwassenen (18 jaar en ouder), € 7 voor vrienden van SCHUNCK* / Fusion en € 4,50 voor jeugd.

2Gether in Concert

20 mei 2017

Harmonie St. Caecilia en Fanfare Kunst & Vriendschap Partij-Wittem hadden zaterdag 20 mei de handen in één geslagen met een groot concert in de fanfarezaal A gen Wienhoes in Partij-Wittem. Als één orkest, onder leiding van dirigent Paul Oligschläger, speelden zij een gevarieerd programma. Maar dat deden ze niet alleen. Ook wij als Fusion mochten onze vocale kwaliteiten ten gehore brengen en daarnaast traden ook Marlou Obers en Geralt van Gemert als zangeres en zanger op.

Het werd een muzikaal feest. In een uitverkochte zaal werden onder andere Tsjaikovsky’s Slavische mars, Gregson’s The Sword and the Crown, Carl Orff’s Carmina Burana en John Williams' Duel of the Fates (Star Wars) gespeeld. Muzikaal vuurwerk was er ook na de pauze, met swingende muziek van onder meer Earth Wind and Fire, Ray Charles, Björk en DJ Armin van Buuren. Marlou Obers en Geralt van Gemert zorgden daarbij voor de vocalen, ondersteund door Fusion. Fusion bracht ook de solo nummers It takes a village, I won't give up, Home en de klassieker Nyon nyon.

Gemeten aan de temperatuur in de zaal, die naarmate de avond vorderde steeds hoger werd, was het een zeer geslaagde avond. En dat werd ook bevestigd door de enthousiaste reacties van het publiek tijdens en na afloop van dit geweldig concert.

Laat jij jouw stem horen?

01 mei 2017

Fusion weet bij velen een gevoelige snaar te raken, en dat met onze stem. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne zouden wij heel graag jouw stem horen!

Ben je lid van de Rabobank Westelijke Mijnstreek en 18 jaar of ouder? Stem dan tussen 10 - 23 mei op Fusion!

Laat jij van je horen? Alvast dank voor jouw stem! Ga om te stemmen of voor meer informatie over deze campagne naar www.spekjouwclub.nl.

Quint verbindt

02 april 2017

Het leek wel of alles mooi was tijdens Quint verbindt: het door ons zusterkoor georganiseerde minifestival vond plaats op een zeer mooie locatie (Chateau de Raaij in Baarlo), het weer was schitterend en alle acts waren winnaars.

De middag begon met een uitgebreide en ludieke aankondiging in de volledig volle kapel, waarna het de beurt was aan Vocaal Ensemble Quint om de eerste nummers ten gehore te brengen. Daarna was het Fusion dat het publiek liet genieten van mooie uitvoeringen van I won't give up, It takes a whole village en Liefde voor later.

Vervolgens werd het publiek in 3 groepen rondgeleid naar de diverse acts die waren opgesteld op verschillende locaties. Zo was daar Aicha Cherif, singer-songwriter en winnares van de landelijke Kunstbende, die de aanwezigen trakteerde op virtuoos gitaarspel verpakt in mooie liedjes. De danseressen van de Dizzy Academy uit Venray voerden hun Halloween dans uit en deden dat erg goed. De winnaars van de Veldeke dialect wedstrijd brachten op de trappen van het kasteel hun winnende gedichten en die toverden minimaal een glimlach op het gezicht van alle toehoorders.

Na dit leuk intermezzo, was de kapel weer de place-to-be. Fusion zong haar laatste drie nummers en Quint sloot de middag succesvol af met nog enkele mooie stukken.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat op het terras en was de conclusie: het was inderdaad allemaal mooi!

Winnaars

02 maart 2017

Quint, ons zusterkoor uit Venlo, heeft een aantal winnaars gestrikt voor een speciale middag Quint verbindt. Over precies 1 maand, op 2 April 2017, kunt u genieten van zang, muziek, dans, theater en gedichten in Chateau de Raaij in Baarlo.

Wat hebben de acts die optreden met elkaar gemeen? Ieder op hun eigen gebied zijn ze het afgelopen jaar winnaar geworden: Fusion (winnaar Limburgs Korenfestival en 2de op het Nederlands Koor Festival), Esther Zaad (Dirigent van het Jaar), Quint (winnaar Nederland Koor Festival), Aïcha Cherif (winnares van de landelijke finale Kunstbende 2016 in de categorie muziek).

Het volledige programma is nog niet definitief en wordt nog uitgebreid. Hou onze website in de gaten voor de laatste updates en reserveer 2 April alvast in uw agenda.

Kom jij ons clubje versterken?

01 februari 2017

Lijkt zingen je leuk, dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Fusion zoekt namelijk een bas in de leeftijd tot 50 jaar en een hoge sopraan in de leeftijd tussen 16 - 40 jaar. We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht.

En als je jezelf afvraagt waarom jij ons clubje gaat versterken, hier zijn enkele one-liners van onze leden waarom zingen, en in het bijzonder zingen bij Fusion, zo leuk is: "Fusion is een heel gezellige club en daarbij zijn we eerlijk gezegd stiekem ook enorm fanatiek" - "het plezier van samen muziek maken" - "uitdagend, hechte groep, avontuur!" - "zingen maakt je blij, bij Fusion zingen maakt je blijer" - "zingen bij Fusion: als je houdt van samen zingen, uitdagingen en net even anders!"

Is je interesse gewekt, neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer op de website.

Uniek concert met het Philharmonie slagwerkensemble

30 januari 2017

Op zondag 29 januari was er een indrukwekkend optreden in het mooie en nostalgische Mariapark in Sittard. Het slagwerkensemble van de Philharmonie bracht op indrukkende wijze een verklanking van de slaap.

De avond begon met een korte intro van de slagwerkgroep, waarna het de beurt was aan Fusion. Na een aantal solo nummers door ons, sloten wij het vocale gedeelte af met een gezamenlijke uitvoering van Quand tu dors. Nadat Tim Leufkens de aanwezige toeschouwers een aantal wetenswaardigheden over de slaap had bijgebracht, leidde het slagwerkensemble het publiek door de verschillende fasen van de slaap.

Na afloop tijdens de gezellige borrel, was iedereen het er over eens, de avond was wederom een succesvolle samenwerking tussen Fusion en de Philharmonie!

Somnophonograpy op 29 januari in Mariapark Sittard

29 januari 2017

Slagwerkensemble Philharmonie "verklankt" de slaap.

Op zondagavond 29 januari vindt er een bijzonder concert plaats van het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard. In het Mariapark in Sittard zal vanaf 19:30 uur het muziekstuk "Somnophonography" opgevoerd worden. Het stuk is een op wetenschappelijke basis gefundeerde muzikale weergave van de slaapcyclus van de mens. Op indrukwekkende en meeslepende wijze zal de slaap door het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard "verklankt" worden. Een prachtige combinatie van muziek en wetenschap.

Als Fusion mogen wij deze avond ook een optreden verzorgen, een optreden waar we naar uitkijken.

Geslaagd optreden Kunst in de kamer

14 januari 2017

We kijken terug op een geslaagd optreden tijdens een besloten concert bij Kunst in de kamer. Op 14 januari j.l. mochten wij in Sweikhuizen ons repertoire ten gehoren brengen. Wij hebben genoten van het publiek, de mooie woorden van de voorzitter na afloop en de gezellige nazit.

De beste wensen voor 2017

10 januari 2017

Fusion wenst iedereen de beste wensen voor 2017 en...

We zijn weer begonnen. Op dinsdag 10 januari hebben we onze eerste repetitie van 2017 gehad, natuurlijk begonnen we pas nadat we allemaal onze dirigente Esther Zaad hadden gefeliciteerd met haar verjaardag. Onze eerste repetitie vond plaats in Sweikhuizen als voorbereiding op ons eerste optreden van dit nieuwe jaar.

Wat u nog meer van ons kunt verwachten: kijk daarvoor in onze agenda, daar is te zien dat we al een groot aantal concerten gepland hebben en ongetwijfeld zullen er nog een paar toegevoegd worden. Het belooft dus weer een interessant jaar te worden met als grote uitdaging natuurlijk het Balk Vocal Light Festival 2017 in de Doelen in Rotterdam.