Powerized

14 april 2024

Wat was het energiek en wat hebben we genoten. Afgelopen vrijdag stonden we op het podium van Volt in Sittard samen met de energieke band Powerized.

Powerized is een drie-koppige band bestaande die moderne popmuziek maakt en dit tijdens hun huidige tour doet met een koor en een slagwerkgroep. En dit weekend was Fusion dat koor.

De toon was meteen gezet toen we besloten om onze normale Fusion outfit te vervangen door de merchandise van Powerized namelijk hippe shirts in zwart en roze. Tijdens de avond zongen we enkele nummers van en samen met Powerized en enkele van onze eigen songs.

Na onze laatste deelname aan het concert ging de band nog even verder en begaven we ons tussen het publiek. En zoals we gewend zijn van Fusion zorgden we er daardoor voor dat de sfeer nog extra uitbundig werd.

Uiteraard willen we Powerized bedanken voor deze prettige samenwerking en wie weet verzorgen we in de toekomst nog eens samen een concert.


Workshop regie

23 maart 2024

Afgelopen zaterdag hadden we een regie workshop onder de bezielende leiding van Marjolein Marzacu. Marjolein is verbonden aan het Utrechtse Dekoor en zorgt daar voor de presence en verbinding met elkaar op het podium, waarin ze vaak op zoek gaat naar vernieuwing en een rauw randje. Met de regies komt de muziek dan nog meer binnen.

De focus lag deze dag op de regie voor de nummers Shiver (van Ed Sheeran) en Back in the water (van HAEVEN). Marjolein was (is) vol enthousiasme en energie en dit sloeg meteen over op de hele groep. Zij voelde precies aan welke regie nodig was bij elk lied en leerde ons dat we vooral moeten uitstralen wat we zingen. Daarbij werden de randjes opgezocht en moest iedereen ook uit zijn comfort zone treden.

Na een korte pauze (met vlaai!) ging de workshop verder en na 3 inspannende en zeer leerzame uren ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Wat hadden we veel geleerd en de resultaten gaan jullie in de komende tijd zien op het podium. En Marjolein, super bedankt voor deze middag!

Fusion samen met Powerized op poppodium Volt

29 januari 2024

Powerized is een Nederlandse pop band met een basis in Breda. De band, bestaand uit Nick Holleman, Thom Schotel and Ralph Adriaansen speelt energievolle pop op een eigen manier. Het multi-instrumentele trio geeft gevarieerde shows, zowel muzikaal als visueel.

Op vrijdag 12 april treedt Powerized op in poppodium Volt in Sittard en dat samen met Fusion! Naast Fusion zal ook de slagwerkgroep van de drumband St. Caecilia onderdeel zijn van een spetterend optreden.

Dit gaat dus heel speciaal worden en wij hebben er erg veel zin in. Dit kun je verwachten deze avond: muziek van Powerized, P!nk, Imagine Dragons, Nothing But Thieves en meer! Naast gezamelijke nummers zal Fusion ook eigen nummers brengen, dus het gaat hoe dan ook een spektakel worden.

Tickets voor dit evenement kun je hier bestellen: tickets Powerized

Powerized - Better Than You Tour

Wat een geweldig jaar

29 december 2023

Zo op het einde van het jaar verschijnen overal jaarlijstjes, niet bij Fusion maar wel een overzicht van een fantastisch jubileumjaar. Het jaar kende voor Fusion een rustige aanloop, het voorjaar was een grote voorbereiding op het tweede gedeelte van 2023.

Dat begon met ons 30-jarig jubileumconcert in de Hanenhof in Geleen, een mooi optreden met speciale aandacht aan veel oud repertoire van door ons gewonnen concoursen. En wat is een jubileum zonder feest? Daarom werd onze repetitielocatie omgetoverd tot een heuse Fusion camping met leuke activiteiten en lekkere hapjes en drank.

Met het traditionele Gluren bij de buren optreden sloten we het voorseizoen af en konden we gaan genieten van een welverdiende zomervakantie. Uitgerust begonnen de voorbereidingen voor een echte Fusion najaar tour. Die starte in Maastricht met een gastoptreden bij het Koninklijke St. Caeciliakoor. Daarna het Klankkleur Festival in Roermond, waar we als Inspiratiekoor 2023 mochten samenwerken met de Thursday Night Big Band, een geweldige belevenis.

Ook de laatste maand van het jaar stond in het teken van samenwerkingen met andere muziekgezelschappen. In Geleen waren we onderdeel van de Scrooge uitvoering samen met harmonie Sint Augustinus. In Urmond speelden we samen met Fanfare St Martinus en in het Salvius kerkje in Limbricht hielden we ons eigen kerstconcert.

En naast al dit muzikaal 'geweld' zijn we ook nog begonnen met Fusion Kids, een kinderkoor onder de vleugels van Fusion.

2023 was voor ons een geweldig jaar met bijna alleen maar hoogtepunten. Nu genieten we allemaal van de feestdagen en onze verwachtingen voor 2024? Dat gaat minstens net zo mooi worden! In elk geval te beginnen met de auditiedag op 13 januari. Geef je op, want zeg nu zelf, wie wil er nou niet lid zijn van zoiets geweldigs als Fusion!

Scrooge Live

16 november 2023

Hoe cool is dat, wij zijn als Fusion onderdeel van Scrooge Live georganiseerd door harmonie Sint Augustinus Geleen.

De kersttijd is een betoverende periode vol warmte, vreugde en samenzijn. Hoe mooi zou het zijn deze gezellige sfeer te delen met je dierbaren terwijl je geniet van prachtige muziek en een tijdloos verhaal. Het kan op zaterdag 9 december 2023 in de Augustinuskerk te Geleen, aanvang 20:00 uur. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. De deuren van de kerk gaan open vanaf 19:30 uur.

Kaarten zijn te koop via de website van harmonie Sint Augustinus: www.harmoniesintaugustinus.nl.

Bekijk hier het leuke aankondigingsfilmpje en luister ook vooral naar de zang op de achtergrond!

Fusion schittert op de opening van het Klankkleurfestival

03 november 2023

Wat een geweldige avond was dit zeg! Het weekend van 3-5 november staat in het teken van het Klankkleur Festival in de Oranjerie in Roermond. Dit evenement is een samenwerking van het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg, de Limburgse bond van muziekgezelschappen en de Limburgse bond van Tamboerkorpsen.

Tijdens het driedaags Klankkleur Festival ontmoeten amateurs en professionals elkaar. Met het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’ zorgt de Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls samen met vocal groups Seven en Fusion voor een spetterende aftrap.

En spetterend was het! Al enkele weken bestonden onze repetities voornamelijk uit Count Basie, de medley die we samen met de big band gingen uitvoeren. Best spannend omdat we, in tegenstelling tot gewoonlijk, een versterkt met microfoons optreden gingen verzorgen. En de uitvoering mocht er wezen, niet alleen samen met de zeer getalenteerde big band, maar ook de 2 solo nummers die we uitvoerden.

Het publiek was super enthousiast en na de pauze ging de big band nog vrolijk verder met een aantal geweldige nummers, daarbij gedeeltelijk ondersteund door het andere koor van de avond, Seven uit Kerkrade.

Omroep L1 maakte opnames en ook die waren onder de indruk, onze leden Tanja en Jessica mochten in een interview vertellen hoe zij deze avond hadden ervaren. En beiden en eigenlijk het hele koor was het er over eens, het was spannend maar een prachtige belevenis.

Toevallig geen tijd gehad gisteren? Niet getreurd, vandaag is er een nieuwe kans wanneer Fusion nogmaals optreedt op dit festival als afsluiter van de avond en ditmaal op onze vertrouwde niet versterkte manier. De toegang is gratis, dus zin in een mooi optreden, dan zien we je graag vanavond wederom in de Oranjerie in Roermond.

Jubileumfeest

02 oktober 2023

2023 is het jaar waarin de vereniging 30 jaar bestaat. Dit hebben we afgelopen zomer al goed gevierd met ons jubileumconcert, maar deze zaterdag was het tijd voor ons jubileumfeest.

Het organisatieteam (en animatieteam!) bestaande uit Evelien, Ton en Roy, hadden het gemeenschapshuis in Limbricht omgetoverd tot een gezellige Fusion camping. Alle leden inclusief partner waren dan ook alleen maar welkom met een WC rol onder de armen.

Na een welkom met een glaasje champagne, werd gestart met een spannend parkoers waarbij de deelnemers een slalom moesten afleggen met een pingpongbal op een lepel en op het einde een toren met WC rollen (ja daar zijn ze weer) moesten omgooien met een bal.

Toen was het tijd om de magen te vullen met een heerlijk buffet en uiteraard was er ook voldoende tijd voor en behoefte aan een drankje.

De volgende activiteit was een pubquiz met, hoe kan ook anders bij onze vereniging, veel aandacht voor muziekvragen. Meedoen was belangrijker dan winnen en er was vooral veel gezelligheid.

En wat zou een campinganimatie zijn zonder dans en muziek, je raadt het al, het was tijd om de macarena te dansen. De zeer gezellige avond werd afgesloten met een heus kampvuur waar we ook nog lekker konden genieten van marshmallows boven het vuur.

Op het einde van de avond was iedereen het ermee eens, dit was een geweldig feest en het volgende feest gaat echt geen 30 jaar meer duren.

Voorpagina nieuws!

20 september 2023

Deze woensdag stonden we op de voorpagina voor de Limburger in de Via bijlage, super leuk artikel over Fusion Kids, het kinderkoor dat we aan het opstarten zijn. Lees hier de volledige tekst van het artikel:

Fusion Kids: ‘Klein, met groots geluid’

De regio Sittard heeft een nieuw kinderkoor. Een initiatief van Limburgs koor van het jaar ‘Fusion’. Met Fusion kids wordt de koortraditie doorgegeven. „Samen zingen is het mooiste dat er is.”

Sittard - ‘Een ambitieus, modern kinderkoor’: regelmatig vroegen ouders voorzitster Esther Nieuwenhuijsen van het Sittardse zangkoor Fusion of ze ‘zoiets als Fusion, maar dan voor kids’ kon aanraden. Beek en Midden-Limburg hebben al jaren gerenommeerde koorscholen, maar de regio Sittard nog niet.

Fusion heeft haar 30-jarig jubileum én de erkenning die ze als ‘Inspiratiekoor 2023’ kreeg na het winnen van het Limburgs Koorfestival aangegrepen om een kinderkoor op te richten. Nieuwenhuijsen: „Op scholen is er vaak te weinig kennis, dankzij ‘Fusion kids’ kunnen kinderen toch zingen, dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het gehoor.”

De voorzitster werd als vijfjarige lid van een koor: „Bij een koor is iedereen écht familie.” Dirigente Esther Zaad beaamt dat: „Het is een teamsport. Het gaat niet om individuen zoals bij talentenjachten, maar om naar elkaar leren luisteren. Praten doe je één voor één, maar zingen doe je samen.”

Het Kinderkoor is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep vier tot en met acht. Het repertoire is licht populair en vooral ‘sprankelend’. Het wordt, aldus beide Esthers: „Klein met een groots geluid.”

Ieder kind gelijk

Net als bij het moederkoor, dat met hoogwaardige zang, hippe kleding en vlotte bewegingen hoge ogen gooit bij jury en publiek, zal er bij de kinderen ook a capella gezongen worden. „In het kinderkoor zijn alle stemmen even belangrijk”, legt dirigente Zaad uit: „Geen onderscheid tussen solisten en ‘meezingers’, maar ieder kind gelijk. Ook al gaat het niet perfect, het plezier is het voornaamste.”

De Geleense musicus heeft ervaring met kinderen. Al tijdens haar conservatoriumopleiding dirigeerde ze het Genhouts kinderkoor de Gekiko’s. Ze kijkt er naar uit om weer met jeugd aan de slag te gaan: „Er wordt geoefend tot een lied goed en mooi gezongen wordt. Daarna kijken we hoe het kan worden afgewerkt met mimiek en bewegingen.” Een handjevol kinderen heeft zich al aangemeld; genoeg om mee te starten. Een uitvoering staat gepland voor mei 2024, en er is al een uitnodiging voor een optreden binnen.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in Limbricht. Meer informatie op www.koorfusion.nl/kids.

Fusion kids!

25 augustus 2023

We hebben geweldig nieuws!

We kregen geregeld vragen of we in de omgeving een ambitieus modern kinderkoor konden aanraden. Zoiets als Fusion maar dan voor kids. Dus de afgelopen maanden zijn er een aantal leden met Esther Zaad druk aan het organiseren geweest zodat we deze vraag vanaf september met "JA ZEKER!" kunnen beantwoorden.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, net zoals wij gek op zingen en wil je mooie muziek maken samen met leeftijdsgenoten? Kijk dan op de kids pagina op deze website en meld je dan snel aan via kids@koorfusion.nl.

Limburgs koor van het jaar zoekt bassen en baritons

26 juni 2023

Wij zijn op zoek naar bassen en baritons. Interesse om op kwalitatief hoog niveau, binnen een energieke groep van 14 personen, populaire muziek op eigen wijze te brengen?

Laat je verrassen en kom eens een kijkje nemen op onze repetitie op dinsdagen van 20:00-22:00 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht.

Of laat van je horen via het contact formulier op deze website of een mail naar koorfusion@hotmail.com.


Bijzonder Jubileum concert

11 juni 2023

Fusion is officieel opgericht in 1993, dat betekent dat we dit jaar ons 30-jarig jubileum vieren, een heuglijk feit dat bij onze fans natuurlijk al bekend was. Om dit te vieren hadden we afgelopen zondag ons Jubileum Concert.

Het werd een prachtige middag voor een uitverkochte tribune in de Hanenhof te Geleen. Om onze trouwe en nieuwe fans te verwelkomen mochten zij allen over een rode loper de zaal binnenkomen. Buiten was het erg warm, binnen was het best aangenaam maar steeg de spanning naarmate de klok richting 3 uur tikte.

Fusion trapte af met de eerste 3 nummers van de middag, waarbij het programma bestond uit een gevarieerd programma van nieuwe liedjes en winnen liedjes uit de programma's van de door ons gewonnen festivals / concoursen. Onze voorzitster Esther vewelkomde alle aanwezigen en de achtergrond van de verschillende nummers werd door Tim uit de doeken gedaan.

De muzikale gast van de middag was Guillame Strijdhagen, een slagwerker die op de marimba ongelofelijke dingen liet zien en horen. Tussen de blokken door vertelden Renate en Gaby, die samen met Jessica de grote organisatoren waren van deze dag, op een leuke wijze over de geschiedenis van ons koor. Daarbij was extra aandacht voor onze bariton Ton, de jubilaris in ons midden.

Na meer dan anderhalf uur betekende de laatste noten / klap / stamp van het nummer Ta na solbici het einde van het concert. Na bedankjes voor diverse personen, was het tijd voor een frisse verkoeling in de bar. Over de rode loper verliet het publiek de zaal waar iedereen nog verrast werd met "30-jarig jubileum koekjes" en speciaal voor de Vrienden van Fusion het fluitende vogeltje dat ook door ons gebruikt werd tijdens het nummer Jo dziedaju, jo skaneja.

Al met al een geweldige middag waarvan wij als koor enorm genoten hebben!

Inspiratiekoor 2023

06 juni 2023

Deze dinsdag was Wanda van Ast op bezoek tijdens onze repetitie. We wisten natuurlijk al dat we ons, na het winnen van het Limburgs Koorfestival, Inspiratiekoor 2023 mochten noemen.

En Wanda van Ast kwam dat officieel maken door ons de bijbehorende oorkonde te overhandigen aan het koor en onze dirigente Esther Zaad. We waren aangenaam verrast en zullen deze naam met trots dragen en hopen op diverse manieren andere koren en iedereen die van zingen houdt te inspireren.

Persbericht

15 mei 2023

Onze (gezellige) vereniging heeft het volgende persbericht rondgestuurd naar de verschillende lokale media, dus binnenkort te zien op diverse plaatsen en nu al op onze website:

Limburgs Koor van het Jaar viert 30-jarig jubileum

Fusion viert 30-jarig bestaan tijdens jubileumconcert op 11 juni

Tijdens het Klankkleur Festival in november 2022 is vocal group Fusion uit Sittard uitgeroepen tot winnaar van de koorcompetitie. Daarmee werd Fusion het eerste VNK-Limburg Inspiratiekoor én werd het uitgeroepen tot Limburgs koor van het jaar. Een titel die Fusion een jaar met trots mag dragen. En dat in het jaar waarin het koor zijn 30-jarig jubileum viert.

Klein met een groots geluid; dát is Fusion uit Sittard. Met 15 zangers en zangeressen brengt het koor populaire muziek op zijn eigen manier. Met een afwisselend repertoire, een mooie klankbalans en een goed aansluitende regie weet de groep bij velen een gevoelige snaar te raken.

Samen bouwen
Alweer 16 jaar staat Fusion onder leiding van dirigente Esther Zaad. Esther is professioneel dirigente en pianiste. 'De afgelopen 16 jaar heb ik Fusion zien ontwikkelen van een jongerenkoor tot een serieuze vocal group. Ik houd ervan om koren op een zo leuk mogelijke manier naar een hoger plan te brengen. Het hele proces van samen iets opbouwen, dat vind ik ontzettend leuk. We doen geregeld mee aan festivals en concoursen. Het geeft een doel om naar toe te werken. Zo worden we steeds beter', aldus Esther.

In de afgelopen 16 jaar werd Fusion drie keer uitgeroepen tot Beste koor van Limburg. Ook wist het koor in 2016 een 2de plaats te behalen tijdens het Nederlands Koor Festival en is het een graag geziene gast in de Topklasse van het landelijke Balk-TOPfestival voor a capellagroepen.

Jubileumconcert
Op zondag 11 juni a.s. viert Fusion haar 30-jarig jubileum met een jubileumconcert. Tijdens dit concert zullen oude succesnummers opnieuw ten gehore gebracht worden, maar ook nieuw repertoire wordt gepresenteerd. Daarnaast zal ook slagwerker Guillaume Strijdhagen te beluisteren zijn. Een jong muzikaal toptalent! Het belooft een prachtige muzikale middag te worden.

Interesse om dit unieke concert bij te wonen? Kaartjes (15 euro) zijn eenvoudig te bestellen via www.koorfusion.nl/tickets Locatie: Hanenhof (Herenhof 2) in Geleen Aanvang: 15.00 uur

Vacature voor mannenstemmen
Ter aanvulling is Fusion op zoek naar bassen en tenoren. Heeft u ervaring met zingen in een groep, bent u niet ouder dan 45 jaar en heeft u interesse om te zingen in deze gezellige, ambitieuze amateurgroep? Neem dan eens vrijblijvend contact op via het contactformulier op www.koorfusion.nl. Fusion repeteert elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in Limbricht.

Esther en Esther in gesprek met het VNK

08 april 2023

Tijdens het Klankkleur Festival in november 2022 zijn we als Fusion uitgeroepen tot winnaar en daarmee werden we het eerste VNK-L Inspiratiekoor. Onze dirigente Esther Zaad en voorzitter en koorlid Esther Nieuwenhuysen zijn in gesprek gegaan met het VNK (Verbindend Netwerk Koorzang), met een mooi artikel tot gevolg. Wat is ons geheim tot succes en op welke manier willen wij anderen inspireren? Lees het hele artikel hier: Fusion: "We willen steeds weer iets nieuws neerzetten" - VNK (vnk-limburg.nl)

Nieuws nieuws nieuws

28 maart 2023

Op dinsdagavond 28 maart geen repetitie, maar dit keer de jaarvergadering van Fusion, met een terugblik op het afgelopen jaar en bedankjes voor het bestuur voor al het werk dat is verzet.

Henny heeft de maximale termijn volbracht en het stokje van het voorzitterschap overgedragen aan Esther, Henny bedankt voor al het goede werk en Esther veel succes.

En vanaf vanavond hebben we er officiëel 2 nieuwe dames bij die al enige tijd fanatiek mee repeteren. Loes komt de sopranen versterken en Anne zal de alten en mezzo's gaan ondersteunen, voor beiden een warm welkom.

De plannen voor Fusion in 2023? Er staat weer van alles leuks op het programma het komend jaar maar hou in elk geval je agenda vrij voor ons jubileumconcert 11 juni, aanvangsttijd rond 15 uur.