Bekijk en beluister een greep uit ons repertoire
Hjem
Genre: Pop
Artiest: Sanne Salomonsen
Het nummer Hjem (Deens voor thuis), een lied van Sanne Salomonsen, wordt geheel in het Deens door ons gezongen. Nu is Deens voor ons Nederlanders enigszins te lezen, uitspreken is een heel ander verhaal.
Het lied gaat over het idee dat alles in het leven gebeurt met een reden. Het refrein spreekt over thuiskomen, maar dan in de figuurlijke zin van het woord. De zangeres is precies daar waar ze moet zijn en is niet meer bang om te falen.
Naast het instuderen van de uitdagende compositie, hebben we ook veel uren gestoken in de correcte Deense uitspraak van de tekst.
Hold On!
Genre: Spiritual
De versie die wij zingen van Hold On! is gebaseerd op die van het Concert Choir, gedirigeerd door Gary R. Schwartzhoff. Het Concert Choir is een van de 6 ensembles die door hem gedirigeerd worden op de universiteit van Wisconsin-Eau Claire. Door de populariteit van het koorprogramma van deze universiteit, is de campus ook wel bekend als de Wisconsin's Singing University.
Het is een uitdagend lied met een belangrijke rol voor de sopranen, die hoog, hard en lang mogen zingen. Laat je verrassen tijdens een van onze live optredens
Home
Genre: Pop
Artiest: Dotan
Home is een nummer van de zanger Dotan. Dotan heeft Jeruzalem in zijn paspoort staan als geboorteplaats, maar dat komt alleen omdat hij een maand te vroeg geboren was terwijl zijn ouders op vakantie waren in Israel, zijn echte thuis is Amsterdam. Het nummer werd eerst verkozen als vaste soundtrack voor de samenvattingen van het WK Voetbal in Brazilie, maar kreeg later een andere en diepere lading toen vliegtuig MH17 uit de lucht werd geschoten, met bijna 200 Nederlanders aan boord. Terwijl minister Frans Timmermans in het Europees Parlement een emotioneel betoog hield om de stoffelijke overschotten op te eisen, groeide Home uit tot vaandeldrager van de nationale rouw.
Human
Genre: Pop
Artiest: Rag n Bone Man
Rag'n'Bone Man, echte naam Rory Charles Graham, is niet echt een bariton die je bij Fusion zou verwachten, in elk geval qua uiterlijk. Toch zijn we heel tevreden over de uitvoering van zijn Human die we ons eigen hebben gemaakt.
Human is zijn eerste hitsingel van zijn gelijknamige debuutalbum. Het nummer is gebruikt als thema song bij enkele streaming TV shows van Amazon Prime en was ook prominent aanwezig bij de trailer voor de video game Mass Effect: Andromeda.
Bij de Fusion versie is naast de muziek ook veel aandacht besteed aan de choreografie, volledig bedacht door enkele creatieve leden
I won't give up
Genre: Pop
Artiest: Jason Mraz
I won't give up is een nummer van de Amerikaanse Jason Mraz en het is de eerste officiële single van zijn 4de album Love is a four letter word. Het nummer kent een mooie opbouw, rustig beginnend, opbouwend naar een krachtig gedeelte en weer rustig eindigend.
Het nummer gaat, zoals de titel al aangeeft, over niet opgeven. Niet opgeven om van iemand te houden, om van jezelf te houden en om je dromen te verwezenlijken.
Het is een van de nummers waarvan Fusion een eigen video heeft gemaakt.
Liefde van later
Genre: Pop
Artiest: Jacques Brel / Herman van Veen
Een vertaling van Chansons des vieux amants, geïnspireerd op het arrangement van Johan Rooze. Het lied gaat over de liefde die, ondanks zware tijden en alles wat men in het leven meemaakt, uiteindelijk toch sterk blijkt te zijn.
Vindo
Genre: Vocal
Artiest: Cosmos
Vindo is een lied van de Letse a-capella groep Cosmos. Cosmos kreeg nationale en internationale erkenning nadat ze werden gekozen om Letland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2006 in Athene, Griekenland met het lied I Hear Your Heart. Helaas eindigde de groep op dit festival als 17de met een luttele 30 punten.
Op diverse internetfora is breed gediscusieerd in welke taal het nummer wordt gezongen. De meest veronderstelde taal was Fins, maar bandlid Ozols geeft in een interview aan, dat het gewoon koeterwaals is. Een geheim achter de titel blijkt er ook niet te zijn!
Desalnietemin, kunnen wij als Fusion ons ei kwijt in deze song. De focus ligt daarbij dus niet zozeer op de inhoud dan wel op de dynamiek, choreografie en samenklank. Benieuwd? Neem hier een kijkje!