Wie zijn wij?

Fusion is een gezellig close harmonykoor uit Sittard. Klein met een groots geluid. Onder leiding van dirigente Esther Zaad brengen wij populaire muziek op onze eigen manier: weinig tot geen instrumentale begeleiding en minimaal vierstemmig.

Met een afwisselende repertoire, een mooie klankbalans en een goed aansluitende regie, weet Fusion bij velen een gevoelige snaar te raken.

Met 17 mensen zijn we niet groot, maar weten we wel grote resultaten te boeken. Met als meest recente prestatie onze titel Limburgs Koor van het Jaar, een titel die we behaalde tijden het Klankkleur-festival in november 2022. Met een puntentotaal van 288 op een maximum van 300 punten, wisten we deze felbegeerde titel te behalen en mogen we ons Inspiratiekoor 2022-2023 noemen!

En we hebben meer mooie resultaten weten neer te zetten:

  • Zo hebben we in 2016, tijdens het Nederlands Koor Festival in de Jaarbeurs te Utrecht, een 2e plaats behaald. Tijdens dit evenement strijden de topkoren van Nederland uit diverse categorieën tegen elkaar.
  • Tijdens het landelijke Topfestival van Balk, de organisatie voor a capella-groepen die lichte muziek brengen, wisten we in 2015 in de hoogste klasse eveneens een 2e plaats te behalen.
  • Tevens zijn we in 2015 uitgeroepen tot Limburgs koor van het jaar tijdens het Limburgs Koren Festival in Roermond. Tijdens dit evenement kregen we de 1e prijs toegewezen.

Nieuwsgierig? Kom eens luisteren op een van onze concerten en abonneer je op onze nieuwsbrief via fusionnieuwsbrief@gmail.com.