Voorpagina nieuws!

20 september 2023

Deze woensdag stonden we op de voorpagina voor de Limburger in de Via bijlage, super leuk artikel over Fusion Kids, het kinderkoor dat we aan het opstarten zijn. Lees hier de volledige tekst van het artikel:

Fusion Kids: ‘Klein, met groots geluid’

De regio Sittard heeft een nieuw kinderkoor. Een initiatief van Limburgs koor van het jaar ‘Fusion’. Met Fusion kids wordt de koortraditie doorgegeven. „Samen zingen is het mooiste dat er is.”

Sittard - ‘Een ambitieus, modern kinderkoor’: regelmatig vroegen ouders voorzitster Esther Nieuwenhuijsen van het Sittardse zangkoor Fusion of ze ‘zoiets als Fusion, maar dan voor kids’ kon aanraden. Beek en Midden-Limburg hebben al jaren gerenommeerde koorscholen, maar de regio Sittard nog niet.

Fusion heeft haar 30-jarig jubileum én de erkenning die ze als ‘Inspiratiekoor 2023’ kreeg na het winnen van het Limburgs Koorfestival aangegrepen om een kinderkoor op te richten. Nieuwenhuijsen: „Op scholen is er vaak te weinig kennis, dankzij ‘Fusion kids’ kunnen kinderen toch zingen, dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het gehoor.”

De voorzitster werd als vijfjarige lid van een koor: „Bij een koor is iedereen écht familie.” Dirigente Esther Zaad beaamt dat: „Het is een teamsport. Het gaat niet om individuen zoals bij talentenjachten, maar om naar elkaar leren luisteren. Praten doe je één voor één, maar zingen doe je samen.”

Het Kinderkoor is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep vier tot en met acht. Het repertoire is licht populair en vooral ‘sprankelend’. Het wordt, aldus beide Esthers: „Klein met een groots geluid.”

Ieder kind gelijk

Net als bij het moederkoor, dat met hoogwaardige zang, hippe kleding en vlotte bewegingen hoge ogen gooit bij jury en publiek, zal er bij de kinderen ook a capella gezongen worden. „In het kinderkoor zijn alle stemmen even belangrijk”, legt dirigente Zaad uit: „Geen onderscheid tussen solisten en ‘meezingers’, maar ieder kind gelijk. Ook al gaat het niet perfect, het plezier is het voornaamste.”

De Geleense musicus heeft ervaring met kinderen. Al tijdens haar conservatoriumopleiding dirigeerde ze het Genhouts kinderkoor de Gekiko’s. Ze kijkt er naar uit om weer met jeugd aan de slag te gaan: „Er wordt geoefend tot een lied goed en mooi gezongen wordt. Daarna kijken we hoe het kan worden afgewerkt met mimiek en bewegingen.” Een handjevol kinderen heeft zich al aangemeld; genoeg om mee te starten. Een uitvoering staat gepland voor mei 2024, en er is al een uitnodiging voor een optreden binnen.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in Limbricht. Meer informatie op www.koorfusion.nl/kids.

Fusion kids!

25 augustus 2023

We hebben geweldig nieuws!

We kregen geregeld vragen of we in de omgeving een ambitieus modern kinderkoor konden aanraden. Zoiets als Fusion maar dan voor kids. Dus de afgelopen maanden zijn er een aantal leden met Esther Zaad druk aan het organiseren geweest zodat we deze vraag vanaf september met "JA ZEKER!" kunnen beantwoorden.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, net zoals wij gek op zingen en wil je mooie muziek maken samen met leeftijdsgenoten? Kijk dan op de kids pagina op deze website en meld je dan snel aan via kids@koorfusion.nl.

Limburgs koor van het jaar zoekt bassen en baritons

26 juni 2023

Wij zijn op zoek naar bassen en baritons. Interesse om op kwalitatief hoog niveau, binnen een energieke groep van 14 personen, populaire muziek op eigen wijze te brengen?

Laat je verrassen en kom eens een kijkje nemen op onze repetitie op dinsdagen van 20:00-22:00 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht.

Of laat van je horen via het contact formulier op deze website of een mail naar koorfusion@hotmail.com.


Bijzonder Jubileum concert

11 juni 2023

Fusion is officieel opgericht in 1993, dat betekent dat we dit jaar ons 30-jarig jubileum vieren, een heuglijk feit dat bij onze fans natuurlijk al bekend was. Om dit te vieren hadden we afgelopen zondag ons Jubileum Concert.

Het werd een prachtige middag voor een uitverkochte tribune in de Hanenhof te Geleen. Om onze trouwe en nieuwe fans te verwelkomen mochten zij allen over een rode loper de zaal binnenkomen. Buiten was het erg warm, binnen was het best aangenaam maar steeg de spanning naarmate de klok richting 3 uur tikte.

Fusion trapte af met de eerste 3 nummers van de middag, waarbij het programma bestond uit een gevarieerd programma van nieuwe liedjes en winnen liedjes uit de programma's van de door ons gewonnen festivals / concoursen. Onze voorzitster Esther vewelkomde alle aanwezigen en de achtergrond van de verschillende nummers werd door Tim uit de doeken gedaan.

De muzikale gast van de middag was Guillame Strijdhagen, een slagwerker die op de marimba ongelofelijke dingen liet zien en horen. Tussen de blokken door vertelden Renate en Gaby, die samen met Jessica de grote organisatoren waren van deze dag, op een leuke wijze over de geschiedenis van ons koor. Daarbij was extra aandacht voor onze bariton Ton, de jubilaris in ons midden.

Na meer dan anderhalf uur betekende de laatste noten / klap / stamp van het nummer Ta na solbici het einde van het concert. Na bedankjes voor diverse personen, was het tijd voor een frisse verkoeling in de bar. Over de rode loper verliet het publiek de zaal waar iedereen nog verrast werd met "30-jarig jubileum koekjes" en speciaal voor de Vrienden van Fusion het fluitende vogeltje dat ook door ons gebruikt werd tijdens het nummer Jo dziedaju, jo skaneja.

Al met al een geweldige middag waarvan wij als koor enorm genoten hebben!

Inspiratiekoor 2023

06 juni 2023

Deze dinsdag was Wanda van Ast op bezoek tijdens onze repetitie. We wisten natuurlijk al dat we ons, na het winnen van het Limburgs Koorfestival, Inspiratiekoor 2023 mochten noemen.

En Wanda van Ast kwam dat officieel maken door ons de bijbehorende oorkonde te overhandigen aan het koor en onze dirigente Esther Zaad. We waren aangenaam verrast en zullen deze naam met trots dragen en hopen op diverse manieren andere koren en iedereen die van zingen houdt te inspireren.

Persbericht

15 mei 2023

Onze (gezellige) vereniging heeft het volgende persbericht rondgestuurd naar de verschillende lokale media, dus binnenkort te zien op diverse plaatsen en nu al op onze website:

Limburgs Koor van het Jaar viert 30-jarig jubileum

Fusion viert 30-jarig bestaan tijdens jubileumconcert op 11 juni

Tijdens het Klankkleur Festival in november 2022 is vocal group Fusion uit Sittard uitgeroepen tot winnaar van de koorcompetitie. Daarmee werd Fusion het eerste VNK-Limburg Inspiratiekoor én werd het uitgeroepen tot Limburgs koor van het jaar. Een titel die Fusion een jaar met trots mag dragen. En dat in het jaar waarin het koor zijn 30-jarig jubileum viert.

Klein met een groots geluid; dát is Fusion uit Sittard. Met 15 zangers en zangeressen brengt het koor populaire muziek op zijn eigen manier. Met een afwisselend repertoire, een mooie klankbalans en een goed aansluitende regie weet de groep bij velen een gevoelige snaar te raken.

Samen bouwen
Alweer 16 jaar staat Fusion onder leiding van dirigente Esther Zaad. Esther is professioneel dirigente en pianiste. 'De afgelopen 16 jaar heb ik Fusion zien ontwikkelen van een jongerenkoor tot een serieuze vocal group. Ik houd ervan om koren op een zo leuk mogelijke manier naar een hoger plan te brengen. Het hele proces van samen iets opbouwen, dat vind ik ontzettend leuk. We doen geregeld mee aan festivals en concoursen. Het geeft een doel om naar toe te werken. Zo worden we steeds beter', aldus Esther.

In de afgelopen 16 jaar werd Fusion drie keer uitgeroepen tot Beste koor van Limburg. Ook wist het koor in 2016 een 2de plaats te behalen tijdens het Nederlands Koor Festival en is het een graag geziene gast in de Topklasse van het landelijke Balk-TOPfestival voor a capellagroepen.

Jubileumconcert
Op zondag 11 juni a.s. viert Fusion haar 30-jarig jubileum met een jubileumconcert. Tijdens dit concert zullen oude succesnummers opnieuw ten gehore gebracht worden, maar ook nieuw repertoire wordt gepresenteerd. Daarnaast zal ook slagwerker Guillaume Strijdhagen te beluisteren zijn. Een jong muzikaal toptalent! Het belooft een prachtige muzikale middag te worden.

Interesse om dit unieke concert bij te wonen? Kaartjes (15 euro) zijn eenvoudig te bestellen via www.koorfusion.nl/tickets Locatie: Hanenhof (Herenhof 2) in Geleen Aanvang: 15.00 uur

Vacature voor mannenstemmen
Ter aanvulling is Fusion op zoek naar bassen en tenoren. Heeft u ervaring met zingen in een groep, bent u niet ouder dan 45 jaar en heeft u interesse om te zingen in deze gezellige, ambitieuze amateurgroep? Neem dan eens vrijblijvend contact op via het contactformulier op www.koorfusion.nl. Fusion repeteert elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in Limbricht.

Esther en Esther in gesprek met het VNK

08 april 2023

Tijdens het Klankkleur Festival in november 2022 zijn we als Fusion uitgeroepen tot winnaar en daarmee werden we het eerste VNK-L Inspiratiekoor. Onze dirigente Esther Zaad en voorzitter en koorlid Esther Nieuwenhuysen zijn in gesprek gegaan met het VNK (Verbindend Netwerk Koorzang), met een mooi artikel tot gevolg. Wat is ons geheim tot succes en op welke manier willen wij anderen inspireren? Lees het hele artikel hier: Fusion: "We willen steeds weer iets nieuws neerzetten" - VNK (vnk-limburg.nl)

Nieuws nieuws nieuws

28 maart 2023

Op dinsdagavond 28 maart geen repetitie, maar dit keer de jaarvergadering van Fusion, met een terugblik op het afgelopen jaar en bedankjes voor het bestuur voor al het werk dat is verzet.

Henny heeft de maximale termijn volbracht en het stokje van het voorzitterschap overgedragen aan Esther, Henny bedankt voor al het goede werk en Esther veel succes.

En vanaf vanavond hebben we er officiëel 2 nieuwe dames bij die al enige tijd fanatiek mee repeteren. Loes komt de sopranen versterken en Anne zal de alten en mezzo's gaan ondersteunen, voor beiden een warm welkom.

De plannen voor Fusion in 2023? Er staat weer van alles leuks op het programma het komend jaar maar hou in elk geval je agenda vrij voor ons jubileumconcert 11 juni, aanvangsttijd rond 15 uur.

30-jarig jubileum concert

16 maart 2023

Zondagmiddag 11 juni vindt in de Hanenhof (Geleen) ons jubileumconcert plaats, want dit jaar bestaan wij 30 jaar en dat willen we graag samen met jullie vieren! Tijdens dit concert staan we stil bij ons 30-jarig bestaan en nemen we jullie mee in de muzikale successen die we de afgelopen jaren onder regie van onze dirigente Esther Zaad hebben geboekt.

De voorbije weken hebben we onze winnende concoursprogramma's van de afgelopen jaren erbij gepakt. En middels een interne stemronde hebben we de meest favoriete nummers uit 2008, 2015 en 2022 bepaald. En daar zijn we enthousiast mee aan de slag gegaan. Want op 11 juni gaan we natuurlijk terug in de tijd, en hoe leuk is het om dan ook een aantal oude nummers ten gehore te brengen! Uiteraard worden we tijdens dit concert vergezeld door een muzikale gast. Het zal een mooie middag worden, hopelijk zijn jullie van de partij!

Binnenkort zullen we meer details delen over ons jubileumconcert, dus reserveer zondagmiddag 11 juni alvast in je agenda!

Bassen en tenoren gezocht!

31 januari 2023

Alweer enkele dinsdagavonden zijn we in ons repetitielokaal te vinden! Met nieuwe nummers, volop energie en diverse ideeën voor 2023. Daarover binnenkort meer…

Wat we nog kunnen gebruiken in 2023? Deze gezellige groep zoekt een of meer zingende heren. Dus…. ken of ben jij die bas of tenor met ervaring in koorzang en jonger dan 45 jaar? Wij zouden jou heel graag verwelkomen tijdens een repetitie, we repeteren elke dinsdag van 20-22 uur in Gemeenschapshuis te Limbricht.

Interesse? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Tot binnenkort?

Kerstweekend 2022

17 december 2022

Na 2 corona jaren, waardoor we genoodzaakt waren om onze kerstconcerten af te gelasten, mochten we dit weekend onze traditie weer nieuw leven inblazen: het Fusion kerstconcert.

Voor ons begon het weekend al op vrijdag, waar we acte de presence gaven op het Kaarsenfeest in Stevensweert. In een gecombineerd optreden met Thorensis uit Thorn brachten we in een gezellige sfeer een gedeelte van ons kerstrepertoire ten gehoren. Met succes bleek uit de enthousiaste reacties vanuit het publiek.

En dan werd het zaterdag, de dag waarop we niet één concert maar zelfs twee kerstoptredens verzorgden. Locatie de gezellige Gemmakapel in Sittard. Voor een uitverkocht huis begonnen we met 3 nummers uit ons concoursprogramma. Daarna was het de beurt aan Vocaal Ensemble Quint uit Venlo, die we bereid hadden gevonden om onderdeel te zijn van deze fantastische avond. Afwisselend brachten zowel Fusion als Quint diverse kerstnummers en na een dik uur sloten we af met een laatste toegift voor het enthousiaste publiek.

Buiten was het koud, maar buiten waren ook warme koffie, thee, chocomelk (met slagroom uiteraard), glühwein en verse wafels, dit alles verzorgd door Ralf on Wheels. Dat werd een gezellige nazit voor het publiek van het eerste optreden en een lekkere opwarmer voor het publiek van het tweede optreden.

Het tweede concert was minimaal een evenaring van het begin van de avond met hetzelfde repertoire van Fusion en Quint, maar een nieuw publiek. Na tienen, na de toegift en na het dankwoord voor iedereen die er voor gezorgd had dat dit weer een onvergetelijk Fusion kerstconcert was geweest, hebben we de dag gezellig afgesloten in het centrum van Sittard. En Fusion zou niet Fusion heten als de meeste van ons pas op zondag thuis waren, moe maar voldaan!

Benieuwd naar de sfeerbeelden, kijk dan naar een verzameling van de foto's van dit geslaagd weekend.

Save the date!

23 november 2022

Op 17 december geven wij maar liefst 2 kerstconcerten op 1 avond. Locatie is de gezellige Gemmakapel in Sittard. Zoals u van ons gewend bent, zullen wij zorgen voor een gezellige sfeer en zal ons repertoire naast kerstnummers, bestaan uit ons concoursprogramma waarmee wij het Limburgs Korenfestival hebben gewonnen.

Aanvang van het eerste optreden is 19:00 uur, aanvang van het tweede optreden is 21:00 uur. Elk optreden duurt ongeveer een uur en een kwartier. Speciale gast deze avond is Vocaal Ensemble Quint uit Venlo dat ook onder leiding staat van dirigente Esther Zaad.

Kaarten kunnen besteld worden via onze website: www.koorfusion.nl/tickets.

Bent u overigens verhinderd op 17 december, dan hebt u een dag eerder ook nog kans om ons te zien en horen. Wij nemen dan namelijk deel aan het Kaarsenfeest in Stevensweert, meer informatie is te vinden in de agenda.

And the winner is...

06 november 2022

Deze zondag werd het Klankkleur-Festival gehouden in de Maaspoort in Venlo. Het was het eerste concours voor zangkoren, fanfares, harmonieën en tamboerkorpsen sinds de uitbraak van de corona-epidemie. Naast een aantal verenigingen dat beoordeeld wilde worden, waren er ook veel muziekverenigingen die wilden optreden zonder jurering, het was dus gezellig druk in het theater.

Fusion was een van de koren die mee deed aan het concours en wel in de hoogste categorie. Na ons optreden op het BALK TOPfestival hadden we nog een aantal repetities gehad om onze 4 nummers nog verder te optimaliseren. En dat heeft geholpen!

Na een goed optreden was het nog even wachten tot de prijsuitreiking rond de klok van half negen in de avond. We hadden niet voor niks gewacht want we werden uitgeroepen tot winnaar van het festival met een score van maar liefst 288 van de 300 te behalen punten. Naast de eer en blijdschap werden we ook nog verrast met een cheque van 1.000 euro.

Niet alleen met Fusion behaalde onze dirigente Esther Zaad een super resultaat, met haar andere koor Quint eindigde zij ook nog eens op de tweede plek. Overige vermeldingen waren er voor Young Voices uit Voerendaal (Aanmoedigingsprijs) en popkoor Galou uit Gulpen (eerste plaats in de B-categorie).

We feliciteren alle winnaars met de behaalde prijzen en uiteraard zou Fusion Fusion niet zijn geweest, als we deze heugelijke dag niet tot in de late uurtjes hadden gevierd in hartje Venlo!

Verslag BALK TOPfestival 2022

15 oktober 2022

Wat een mooie dag!

Afgelopen zaterdag mochten we acte de présence geven op het BALK TOPfestival in de Doelen in Rotterdam. Ons optreden stond vroeg gepland, als tweede middelgrote groep in de Topklasse waren we om 11:30 uur al aan de beurt. Met daarvoor nog een sound-check, inzingen en een treinreis vanuit Sittard kun je je voorstellen dat we voor zonsopkomst al uit de veren waren.

Dan het optreden zelf, daar waren we heel tevreden over. Onze setlist bestond uit Ain't judgin' no man, Back in the water, Pavane & Little me en Ta na solbici. We hebben zeer ons best gedaan en waren zelf erg blij met de performance. En niet alleen wij, want vanuit het publiek kwam een groot en langdurig applaus na onze laatste tonen.

De rest van de dag konden we genieten van de overige optredens, waarbij sommige ons wat tegenvielen en andere ons enorm verrasten. Uiteindelijk behaalden we een 6de plaats waarmee we ons handhaven in de Topklasse! Enkele citaten uit het juryrapport: "hele fijne groep om naar te kijken en luisteren", "kleding wel lekker wat anders, ziet er comfortabel uit", "mooi divers en geloofwaardig" en "prachtige volwassen sound, mooie frasering, verzorgde performance".

Uiteraard zou Fusion Fusion niet zijn als we de dag niet hadden afgesloten met een gezellig diner en daarbij bleek wederom dat we met z'n allen eigenlijk een grote familie zijn. De terugreis was (zoals gewoonlijk?) weer hilarisch, verdere informatie of foto's worden helaas niet gedeeld... Rond middernacht was iedereen weer thuis, allemaal heel moe maar ook zeer voldaan.

Het was inderdaad een mooie dag geworden.

Maand van de palliatieve zorg Limburg

29 september 2022

In het kader van de Maand van de palliatieve zorg Limburg, zijn er in heel Limburg rondom dit thema in oktober en november tal van activiteiten. Zo is er op 9 oktober een Inspiratiedag en Kijkje achter de schermen in het crematorium Nedermaas te Geleen.

Wij als Fusion verzorgen een optreden in de grote aula van dit crematorium. Let op, dit is DE kans om ons nog een keer live te zien voordat we ons op 15 oktober presenteren op het BALK TOPfestival in Rotterdam.