Toptalenten in Hoensbroek

12 juni 2017

Afgelopen zondag hebben we een schitterend optreden verzorgd in samenwerking met toptalenten van de muziekschool Schunck* en het Conservatorium Maastricht.

In een warme zaal, kon het publiek genieten van de zang van Fusion en enkele zeer getalenteerde pianisten, een violist en een celliste. Geweldige muziek van een zeer hoog niveau. Het was tevens de vuurdoop van het nieuwe nummer The Piece of Wild Things. Een eerste uitvoering van een nieuw nummer is altijd lastig, maar wij en het publiek waren zeer tevreden over het resultaat.

Muzikale ontmoeting

11 juni 2017

Zondag 11 juni vindt er een Muzikale ontmoeting plaats tussen de Talentenklas en Fusion, een unieke combinatie! Getalenteerde leerlingen van SCHUNCK* / het Conservatorium Maastricht en een concert van Fusion, en dat alles op één middag.

De volgende talenten kunt u komen bewonderen:

  • Eline Hensels
  • Gonzalo Alvarez
  • Daniel Vissers
  • Youp Schyns
  • Theodore Kim
  • Yingshan Hu
  • Pieter-Jan van der Broeck
  • Alejandro Serena Llinares
  • Fusion onder leiding van Esther Zaad

De middag begint om 15:00 uur in de muziekschool Schunck* in Hoensbroek. Kaarten zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar koorfusion@hotmail.com en kosten € 10 voor volwassenen (18 jaar en ouder), € 7 voor vrienden van SCHUNCK* / Fusion en € 4,50 voor jeugd.

2Gether in Concert

20 mei 2017

Harmonie St. Caecilia en Fanfare Kunst & Vriendschap Partij-Wittem hadden zaterdag 20 mei de handen in één geslagen met een groot concert in de fanfarezaal A gen Wienhoes in Partij-Wittem. Als één orkest, onder leiding van dirigent Paul Oligschläger, speelden zij een gevarieerd programma. Maar dat deden ze niet alleen. Ook wij als Fusion mochten onze vocale kwaliteiten ten gehore brengen en daarnaast traden ook Marlou Obers en Geralt van Gemert als zangeres en zanger op.

Het werd een muzikaal feest. In een uitverkochte zaal werden onder andere Tsjaikovsky’s Slavische mars, Gregson’s The Sword and the Crown, Carl Orff’s Carmina Burana en John Williams' Duel of the Fates (Star Wars) gespeeld. Muzikaal vuurwerk was er ook na de pauze, met swingende muziek van onder meer Earth Wind and Fire, Ray Charles, Björk en DJ Armin van Buuren. Marlou Obers en Geralt van Gemert zorgden daarbij voor de vocalen, ondersteund door Fusion. Fusion bracht ook de solo nummers It takes a village, I won't give up, Home en de klassieker Nyon nyon.

Gemeten aan de temperatuur in de zaal, die naarmate de avond vorderde steeds hoger werd, was het een zeer geslaagde avond. En dat werd ook bevestigd door de enthousiaste reacties van het publiek tijdens en na afloop van dit geweldig concert.

Laat jij jouw stem horen?

01 mei 2017

Fusion weet bij velen een gevoelige snaar te raken, en dat met onze stem. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne zouden wij heel graag jouw stem horen!

Ben je lid van de Rabobank Westelijke Mijnstreek en 18 jaar of ouder? Stem dan tussen 10 - 23 mei op Fusion!

Laat jij van je horen? Alvast dank voor jouw stem! Ga om te stemmen of voor meer informatie over deze campagne naar www.spekjouwclub.nl.

Quint verbindt

02 april 2017

Het leek wel of alles mooi was tijdens Quint verbindt: het door ons zusterkoor georganiseerde minifestival vond plaats op een zeer mooie locatie (Chateau de Raaij in Baarlo), het weer was schitterend en alle acts waren winnaars.

De middag begon met een uitgebreide en ludieke aankondiging in de volledig volle kapel, waarna het de beurt was aan Vocaal Ensemble Quint om de eerste nummers ten gehore te brengen. Daarna was het Fusion dat het publiek liet genieten van mooie uitvoeringen van I won't give up, It takes a whole village en Liefde voor later.

Vervolgens werd het publiek in 3 groepen rondgeleid naar de diverse acts die waren opgesteld op verschillende locaties. Zo was daar Aicha Cherif, singer-songwriter en winnares van de landelijke Kunstbende, die de aanwezigen trakteerde op virtuoos gitaarspel verpakt in mooie liedjes. De danseressen van de Dizzy Academy uit Venray voerden hun Halloween dans uit en deden dat erg goed. De winnaars van de Veldeke dialect wedstrijd brachten op de trappen van het kasteel hun winnende gedichten en die toverden minimaal een glimlach op het gezicht van alle toehoorders.

Na dit leuk intermezzo, was de kapel weer de place-to-be. Fusion zong haar laatste drie nummers en Quint sloot de middag succesvol af met nog enkele mooie stukken.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat op het terras en was de conclusie: het was inderdaad allemaal mooi!

Winnaars

02 maart 2017

Quint, ons zusterkoor uit Venlo, heeft een aantal winnaars gestrikt voor een speciale middag Quint verbindt. Over precies 1 maand, op 2 April 2017, kunt u genieten van zang, muziek, dans, theater en gedichten in Chateau de Raaij in Baarlo.

Wat hebben de acts die optreden met elkaar gemeen? Ieder op hun eigen gebied zijn ze het afgelopen jaar winnaar geworden: Fusion (winnaar Limburgs Korenfestival en 2de op het Nederlands Koor Festival), Esther Zaad (Dirigent van het Jaar), Quint (winnaar Nederland Koor Festival), Aïcha Cherif (winnares van de landelijke finale Kunstbende 2016 in de categorie muziek).

Het volledige programma is nog niet definitief en wordt nog uitgebreid. Hou onze website in de gaten voor de laatste updates en reserveer 2 April alvast in uw agenda.

Kom jij ons clubje versterken?

01 februari 2017

Lijkt zingen je leuk, dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Fusion zoekt namelijk een bas in de leeftijd tot 50 jaar en een hoge sopraan in de leeftijd tussen 16 - 40 jaar. We repeteren elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht.

En als je jezelf afvraagt waarom jij ons clubje gaat versterken, hier zijn enkele one-liners van onze leden waarom zingen, en in het bijzonder zingen bij Fusion, zo leuk is: "Fusion is een heel gezellige club en daarbij zijn we eerlijk gezegd stiekem ook enorm fanatiek" - "het plezier van samen muziek maken" - "uitdagend, hechte groep, avontuur!" - "zingen maakt je blij, bij Fusion zingen maakt je blijer" - "zingen bij Fusion: als je houdt van samen zingen, uitdagingen en net even anders!"

Is je interesse gewekt, neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefoonnummer op de website.

Uniek concert met het Philharmonie slagwerkensemble

30 januari 2017

Op zondag 29 januari was er een indrukwekkend optreden in het mooie en nostalgische Mariapark in Sittard. Het slagwerkensemble van de Philharmonie bracht op indrukkende wijze een verklanking van de slaap.

De avond begon met een korte intro van de slagwerkgroep, waarna het de beurt was aan Fusion. Na een aantal solo nummers door ons, sloten wij het vocale gedeelte af met een gezamenlijke uitvoering van Quand tu dors. Nadat Tim Leufkens de aanwezige toeschouwers een aantal wetenswaardigheden over de slaap had bijgebracht, leidde het slagwerkensemble het publiek door de verschillende fasen van de slaap.

Na afloop tijdens de gezellige borrel, was iedereen het er over eens, de avond was wederom een succesvolle samenwerking tussen Fusion en de Philharmonie!

Somnophonograpy op 29 januari in Mariapark Sittard

29 januari 2017

Slagwerkensemble Philharmonie "verklankt" de slaap.

Op zondagavond 29 januari vindt er een bijzonder concert plaats van het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard. In het Mariapark in Sittard zal vanaf 19:30 uur het muziekstuk "Somnophonography" opgevoerd worden. Het stuk is een op wetenschappelijke basis gefundeerde muzikale weergave van de slaapcyclus van de mens. Op indrukwekkende en meeslepende wijze zal de slaap door het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard "verklankt" worden. Een prachtige combinatie van muziek en wetenschap.

Als Fusion mogen wij deze avond ook een optreden verzorgen, een optreden waar we naar uitkijken.

Geslaagd optreden Kunst in de kamer

14 januari 2017

We kijken terug op een geslaagd optreden tijdens een besloten concert bij Kunst in de kamer. Op 14 januari j.l. mochten wij in Sweikhuizen ons repertoire ten gehoren brengen. Wij hebben genoten van het publiek, de mooie woorden van de voorzitter na afloop en de gezellige nazit.

De beste wensen voor 2017

10 januari 2017

Fusion wenst iedereen de beste wensen voor 2017 en...

We zijn weer begonnen. Op dinsdag 10 januari hebben we onze eerste repetitie van 2017 gehad, natuurlijk begonnen we pas nadat we allemaal onze dirigente Esther Zaad hadden gefeliciteerd met haar verjaardag. Onze eerste repetitie vond plaats in Sweikhuizen als voorbereiding op ons eerste optreden van dit nieuwe jaar.

Wat u nog meer van ons kunt verwachten: kijk daarvoor in onze agenda, daar is te zien dat we al een groot aantal concerten gepland hebben en ongetwijfeld zullen er nog een paar toegevoegd worden. Het belooft dus weer een interessant jaar te worden met als grote uitdaging natuurlijk het Balk Vocal Light Festival 2017 in de Doelen in Rotterdam.