Het wachten is voorbij

01 juni 2019

Nagelbijten hoeft niet meer, de selectiecommissie is eruit! Een recordaantal groepen schreef zich in voor het BALK TOPfestival 2019. En dus was het een fikse klus voor de organisatie om alle ingezonden video’s te bekijken. Uiteindelijk mogen maar liefst 68 groepen zich opmaken voor een optreden in de Rotterdamse De Doelen op 9 november en Fusion is er een van!

Dat duurt dus nog even, maar de voorbereidingen zijn bij ons inmiddels al in volle gang. Wat wordt onze setlist, welke choreografie komt erbij kijken en wat wordt onze outfit. Genoeg te doen dus voordat het zover is. Op de hoogte blijven? Kijk dan geregeld op onze website of check onze Facebook pagina.

Nader kennismaken met Henny

29 april 2019

Nader kennismaken met

De aftrap van onze nieuwe rubriek wordt gedaan door onze bariton Henny. Voor velen een bekend gezicht en dat kan ook bijna niet anders daar Henny al zo’n 11 jaar onderdeel uitmaakt van Fusion. De gezelligheid, eenheid van de groep en het feit dat zingen een geweldige manier van ontspannen is, zorgen ervoor dat Henny wekelijks steeds met veel plezier het repetitielokaal binnen stapt.

Zijn allereerst optreden zal hij niet snel vergeten: net binnen en meteen zijn allereerst solo. Als hij toen had kunnen verdwijnen… Naast zingend lid (en zoals onze volgers wellicht weten, soms ook rappend lid) vervult Henny momenteel ook de rol van voorzitter binnen het Fusion bestuur.

Tot slot enkele typische Henny-weetjes:

  • Favoriete nummer: Words "vanwege de prachtige opbouw van het tussenstuk en heerlijk om te zingen"
  • Mooiste herinnering: "Deelname aan Balk festival, blijft een mooie dag om te beleven"
  • Hoop: "Dat er spoedig mannen bij komen, zodat de mannenstem onderdeel kan blijven van Fusion"

Mochten jullie nog meer vragen hebben voor Henny, laat gerust een berichtje achter. Of beter nog, kom binnenkort naar een van onze optredens en maak daar een praatje met onze bariton

Nieuwe secretaris Gaby

03 april 2019

En vandaag maken we graag bekend dat Gaby het stokje van Jessica als secretaris heeft overgenomen!

Samen met voorzitter Henny en penningmeester Renate, vormt Gaby nu het Fusion bestuur.

Wij wensen Gaby veel plezier en succes in haar nieuwe rol. Als Fusion hebben wij er alle vertrouwen in!

Afscheid Jessica als bestuurslid

02 april 2019

Vanavond heeft Jessica tijdens onze Fusion jaarvergadering haar taken als bestuurslid overgedragen. Morgen maken we bekend wie haar plek in het bestuur gaat overnemen, maar dit bericht gebruiken we graag om Jessica nog even in het zonnetje te zetten!

Jessica heeft eerst de functie van penningmeester vervult en het laatste jaar de functie van secretaris. Jessica, bedankt voor je enorme inzet en enthousiasme als bestuurslid de afgelopen drie jaar! Je bent een topper!

Om onze fans gerust te stellen, Jessica blijft gewoon te zien en te horen tijdens onze aankomende optredens, want als zingend lid is Jessica nog lang niet uitgezongen!

BALK here we come?!

16 maart 2019

Ook dit jaar willen we natuurlijk graag meedoen aan het BALK TOPfestival, dat dit jaar gehouden wordt op zaterdag 9 november. Extra eis bij de inschrijving dit jaar is dat er 2 recente YouTube video's geplaatst moeten zijn, die door de inschrijvingscommissie kunnen worden beoordeeld.

De afgelopen weken hadden we ons al muzikaal gefocust op een 2-tal nummers, namelijk Vindo en Ken je mij. Deze zaterdag waren we allemaal present in de muziekschool Schunck* in Hoensbroek om de video opnames te maken.

Toch altijd spannend zoiets, zeker omdat we de volledige nummers dan zonder fouten moeten uitvoeren. Gelukkig was de vibe deze zaterdag goed en in redelijke korte tijd waren de opnames gereed in een kwaliteit waar we tevreden over waren. Het echte eindresultaat krijgen we binnenkort te zien, maar de ruwe opnames stemden ons al tevreden.

Nu afwachten of de inschrijvingscommissie van BALK ook onder de indruk is. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Fijne feestdagen

25 december 2018

Na een mooi jaar met vele optredens, zangplezier en passie, wenst Fusion jullie allen hele fijne feestdagen toe en alle goeds voor het nieuwe jaar! Wij danken jullie allemaal voor de aanwezigheid tijdens onze optredens en de steun die we afgelopen jaar hebben mogen krijgen. Op naar een gezellig, liefdevol, gezond en muzikaal 2019!

Mannen gezocht!

20 december 2018

Ons goede voornemen voor 2019 is om nieuwe zingende mannen te verwelkomen! We zoeken een tenor en een bas in de leeftijd tot 50 jaar die onze gezellige club willen komen versterken.Geinspireerd geraakt door ons filmpje, neem dan contact met ons op of kom eens langs op een van onze repetities (dinsdagavond vanaf 20 uur) in het gemeenschapshuis in Limbricht.

Winnaar huiskamerconcert

18 december 2018

Afgelopen vrijdag, tijdens ons kerstconcert, hebben wij onder de Vrienden van Fusion ons huiskamerconcert verloot. Hierbij het verlossende antwoord. En de winnaar is......

Wil ook jij kans maken op een uniek Fusion huiskamerconcert? Meld je dan aan als Vriend van Fusion via fusionnieuwsbrief@gmail.com en wellicht ben jij de gelukkige volgend jaar!

Fusion kerstweekend

17 december 2018

Afgelopen weekend stond voor ons in het teken van een volledig Fusion weekend. Maar liefst 4 concerten stonden er gepland en na maanden van voorbereiding is het altijd fijn om het geoefende werk in praktijk te kunnen brengen.

De start was op vrijdagmiddag bij het kerstfeest van ZOwonen in Sittard. Dit werd meteen de vuurdoop van de nieuwe kerstoutfit van het vrouwelijk deel van ons koor. Het was een mooi warming-up voor ons eigen kerstconcert dat 's-avonds gehouden werd. Dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk de sfeervolle Stadbroekermolen. In een uitverkochte zaal brachten we onder het motto licht ons kerstprogramma, afgewisseld met het mooie strijkerswerk van het kwartet BOWs. Tussen de muziekstukken door werden gedichten, sommige door koorleden zelf geschreven(!), voorgedragen over het thema licht. De avond stond ook in het teken van het (tijdelijke) afscheid van ons lid Luuk, die zijn zangcarriere bij Fusion noodgedwongen enkele jaren moet stopzetten vanwege het feit dat in voor 3 jaar naar Japan gaat. Ondanks dat, werd de prachtige avond afgesloten met een gezellige nazit tot in de late uurtjes.

Was zaterdag een dag van uitrusten en bijkomen, op zondag mochten we weer aan de slag, startend in Rimburg. In de parochiekerk organiseerde zangvereniging Eendracht, dat al 40 jaar onder de bezielende leiding staat van Jan Zaad, een kerstconcert samen met Fusion en het projectkoor Capella Sine Nomine. Het werd een mooie muzikale middag waarbij wij zelf en ook het publiek enorm genoten hebben. Na afloop moesten we meteen in vliegende vaart door naar de Corisberg in Heerlen, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor het tweede jaar op rij mochten we hier optreden en de reacties vanuit het publiek waren wederom hartverwamend. We sloten hier het weekend af op de gezellige binnenplaats onder het genot van koffie, thee en een lekker stuk kerstbrood.

Al met al een mooi en onderhoudend weekend waar we zeer tevreden naar terugkijken. Volgend weekend zijn we nog eenmaal te bewonderen dit jaar en wel op zaterdag in de AH in Sittard. Dus heb je ons het afgelopen weekend gemist, dan is dit nog een kans!

Kerstconcert Fusion 14 december

18 november 2018

Langzaam maar zeker komen de feestdagen er weer aan. Hét moment om nog eens terug te kijken op de afgelopen maanden en plannen te maken voor het aanstaande nieuwe jaar!

Ook voor Fusion staan mooie uitdagingen op het programma voor 2019. Maar voordat we daaraan beginnen willen we 2018 op een muzikale en sfeervolle wijze afsluiten. Via deze weg nodigen wij jullie allen dan ook graag uit voor ons kerstconcert dat zal plaatsvinden op vrijdagavond 14 december.

Dit jaar hebben we een prachtige locatie gevonden voor ons concert, en wel de Stadbroekermolen te Sittard. Wat ons betreft dé locatie om in de kerstsfeer te komen. Zoals jullie van ons gewend zijn zullen wij tijdens dit concert een mix presenteren van ons gebruikelijke repertoire (waar dit jaar uiteraard nieuwe nummers aan zijn toegevoegd) en mooie kerstnummers. Tevens hebben we ook dit jaar een muzikale gast in ons midden, te weten Kwintet BOWs. Een zeer muzikale familie die ons mee op reis zal nemen met haar prachtige klanken. Uit ervaring weten wij: dit optreden wil je niet missen!

Dus zin in een sfeervol avondje uit, zet dan 14 december in de agenda en bestel kaartjes. De locatie biedt ruimte voor 130 gasten, dus bestel op tijd kaartjes want vol is vol.

Kaartjes zijn hier te bestellen (volwassenen: 15 euro, kinderen t/m 12 jaar 5 euro).

Na afloop van het concert is er gelegenheid een drankje te nuttigen en te luisteren naar de muzikale klanken van twee jonge muzikanten die voor sfeervolle achtergrondmuziek zullen zorgen. Al met al een uniek avondje uit!

Locatie: Stadbroekermolen, Jacqueline Roufsweg 1, Sittard
Aanvang: 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)

Bedankt!

29 september 2018

Afgelopen zaterdag hadden we in de muziekschool Schunck* in Hoensbroek ons eigen concert in samenwerking met jong talent van deze school. Voor een goed gevulde zaal was er een mooi programma, waarbij Fusion blokken werden afgewisseld met zang, piano of marimbaspel.

Het talent was inderdaad jong qua leeftijd maar zeker niet qua talent. Met passie, techniek en durf brachten zij allen een solo stuk en een gecombineerd stuk. Fusion bracht naast enkele klassiekers ook nieuw werk, onder andere Slow me down en What about us

In de pauze was er een drankje en een stuk cake voor alle aanwezigen en het tweede gedeelte van de avond was zeker zo mooi als het gedeelte voor de pauze.

Voor Fusion was het ook een avond van afscheid. Nicole en Nicole namen na zeer vele jaren zangplezier bij Fusion afscheid en wij hopen in de toekomst in plaats van met hun te zingen voor hun te mogen zingen. Daarnaast nam ook Sander afscheid en ondanks dat hij niet zo lang lid is geweest van Fusion, zullen we hem ook gaan missen. Nicole, Nicole en Sander, bedankt!

Wij zoeken jou

20 september 2018

Vind je zingen leuk en ben je niet ouder dan 45 jaar, dan hoor jij binnenkort misschien wel bij Fusion!

Fusion is een enthousiaste groep van 17 zangers en zangeressen. We presteren graag goed, maar daarbij vergeten we de gezelligheid zeker niet uit het oog. We repeteren elke dinsdag tussen 20-22 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht en hebben gemiddeld zo'n 10 optredens per jaar.

Alle info over Fusion vind je terug op deze website en op Facebook. Kijk rustig eens rond bij bijvoorbeeld onze foto's of bij ons repertoire (inclusief geluidsfragmenten en video's) en ontdek dat zingen en zeker zingen bij Fusion meer is dan een super leuke hobby.

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op, kom eens vrijblijvend naar onze repetitie of spreek ons aan tijdens een van de optredens.

Concertverslag Parc Imstenrade

09 september 2018

Op zondag 9 september, mochten we voor de eerste keer na de zomervakantie onze zangoutfit weer tevoorschijn halen! In het prachtige Parc Imstenrade in Heerlen gaven we een intiem en mooi concert voor een klein maar dankbaar publiek.

Voor ons was het extra spannend omdat we ook twee nieuwe stukken ten gehore brachten namelijk Slow me down en What about us. Gezien de reacties vanuit de toehoorders waren de uitvoeringen zeker geslaagd. Kortom, een fijne muzikale zondagmiddag, prachtige locatie, fijne mensen en leuke reacties.

Onze voorbereidingen richten zich nu op ons eigen concert op 29 september in de muziekschool in Hoensbroek. Heb je nog geen kaarten, reserveer dan snel via www.koorfusion.nl/tickets.

Zingende mannen gezocht

21 augustus 2018

Na enkele weken vakantie, gaan we onze hobby weer oppakken! Met twee geplande concerten in september (9 september Parc Imstenrade in Heerlen en 29 september ons eigen concert in de muziekschool Schunck in Hoensbroek), gaan we vol energie aan de slag om diverse nieuwe stukken onder de knie te krijgen.

Nog steeds zijn wij op zoek naar nieuwe mannelijke leden. Dus ken of ben jij die zingende man, niet ouder dan 45 jaar, die het zingen (weer) wilt oppakken? Kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen tijdens een van onze repetities op de dinsdagavond in Limbricht (20:00-22:00 uur). Laat van tevoren even weten dat je komt via onze Contact pagina.

Voor de geplande concerten, check onze website of houd Facebook de komende periode in de gaten!

Aandacht voor Fusion in de lokale media

14 juni 2018

De prestatie van Fusion op het Nederlands Koorfestival, waar wij als koor derde zijn geworden, is ook in de lokale media niet onopgemerkt gebleven.

Zo is er een uitgebreid artikel verschenen op de website van Sittard-Geleen nieuws. Wil je het artikel nalezen, klik dan hier. Ook dagblad De Limburger besteedde aandacht in hun Leef! katern middels een artikel over onder andere de Stimuleringsprijs die gewonnen is door Giocoso.

De volledige uitslag van het Nederlands Koorfestival is overigens te bekijken op het Scorebord NKF 2017-2018 waar te zien is dat we een mooie eindscore van 265,4 punten hebben behaald.