Aandacht voor Fusion in de lokale media

14 juni 2018

De prestatie van Fusion op het Nederlands Koorfestival, waar wij als koor derde zijn geworden, is ook in de lokale media niet onopgemerkt gebleven.

Zo is er een uitgebreid artikel verschenen op de website van Sittard-Geleen nieuws. Wil je het artikel nalezen, klik dan hier. Ook dagblad De Limburger besteedde aandacht in hun Leef! katern middels een artikel over onder andere de Stimuleringsprijs die gewonnen is door Giocoso.

De volledige uitslag van het Nederlands Koorfestival is overigens te bekijken op het Scorebord NKF 2017-2018 waar te zien is dat we een mooie eindscore van 265,4 punten hebben behaald.

Uitreiking cheque Rabobank Clubkas Campagne

11 juni 2018

Op maandag 11 juni is de cheque overhandigd aan Fusion in het kader van de Rabo Clubkas Campagne.  Alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek mochten hun stem uitbrengen op lokale verenigingen en elke stem werd door de bank omgezet in een geld bedrag.

Onze leden Ton en Marlies waren aanwezig tijdens deze uitreiking en ontvingen een cheque met het mooie bedrag van € 86,86. We zijn hier heel blij mee en willen iedereen die op Fusion gestemd heeft hartelijk bedanken!

Fusion te gast bij AH

09 juni 2018

In het kader van de Week van de Amateurkunst, was Fusion deze zaterdag te gast in de AH in Sittard. En wat is er nu nog leuker dan boodschappen doen met het geluid van ons koor erbij? Het werd een gezellige middag met veel leuke reacties en dus goede promotie voor Fusion.

Omdat we ook druk op zoek zijn naar zingende mannen, was het tevens een uitgelezen mogelijkheid om potentiele mannelijke koorleden te werven. We hebben dan ook druk geflyerd en hopen dat we enkele nieuwe tenoren mogen verwelkomen tijdens de komende repetities.

Derde plaats op het NKF

02 juni 2018

Fusion heeft een schitterende 3de plaats gehaald op het 50ste Nederlands Koorfestival.

En dat terwijl de dag nog met vallen en opstaan begon in Hengelo. Door een stroomstoring werd het volledige programma namelijk een half uur vertraagd, maar daardoor lieten we ons niet uit het veld slaan.

Het blijft altijd speciaal, een optreden op het Nederlands Koorfestival. Na het omkleden was er tijdens het inzingen nog de nodige ontspanning bij iedereen, maar hoe dichter het moment van ons optreden naderde, hoe meer focus er op de gezichten kwam.

Daar werden we aangekondigd en kwamen we het podium op om te beginnen met It takes a village, gevolgd door een mooie uitvoering van I won't give up. Tijdens een optreden voelt iedereen zelf al of het goed zit en deze keer was dat zeker zo. Het 'nieuwe' nummer van ons concoursprogramma Vindo verliep ook uitstekend en tijdens Liefde van later proberen we onze koorklank altijd zo goed mogelijk te laten klinken.

Na afloop van ons optreden waren er binnen de groep alleen maar tevreden gezichten, we hadden het maximale gebracht wat we te bieden hadden. Dan blijft het altijd afwachten wat het oordeel van de jury is.

Nou dat was ook zeker positief. Achter het prachtige Maze en het mooi Giocoso hebben we een welverdiende 3de plaats behaald waar we heel tevreden en blij mee zijn.

NKF-Finale: kijk je online mee?

01 juni 2018

Morgen zaterdag 2 juni is het dan zover en vertrekken wij richting Hengelo voor de finale van het Nederlands Koorfestival.

Vijftien top koren zullen er alles aan doen om een spetterend optreden te verzorgen tijdens deze finale, en wij zijn hier een van! Stipt om 13:20 uur zullen wij te zien en te horen zijn in de Grote Zaal van de schouwburg te Hengelo.

Je hebt de mogelijkheid dit live mee te volgen via de livestream op www.nederlandskoorfestival.nl. Via deze livestream kun je ook je stem uitbrengen op je favoriete koor voor de NKF Publieksprijs 2018! Dus mocht je meekijken, dan hopen wij ook op jouw stem!

Uiteraard houden wij jullie via Facebook, onze website (www.koorfusion.nl) en in de volgende nieuwsbrief op de hoogte van ons avontuur!

Hoeskamerkonser mit 't sjlaagwirkensemble Philhermenie Zitterd

25 mei 2018

Afgelopen zaterdag was het Hoeskamerkonser van het slagwerkensemble van de Philharmonie Sittard in samenwerking met Fusion. Het Phillokaal was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een 'echte' sfeervolle huiskamer. De op volle sterkte draaiende airco had moeite om op te boksen tegen het warme weer en het in grote getale opgekomen publiek. De hitte had echter zeker geen weerslag op de kwaliteit van het optreden.

Het werd een gevarieerd programma, met afwisselend optredens van het slagwerkensemble en Fusion. Het een en ander werd op een leuke en luchtige manier aan elkaar gepraat. Aangezien de ruimte op het podium beperkt was, bleek er enige improvisatie nodig te zijn bij de choreografie van de nummers, maar we hebben wel ons volledige NKF programma kunnen uitvoeren. De afsluiter voor ons was een gezamenlijke uitvoering van Quand tu dors.

Na afloop van het concert kon er nog gezellig nagepraat worden en had de Philharmonie gezorgd voor lekkere hapjes en muzikaal entertainment door de Happy & The Two Tones.

Met dit optreden hebben we weer een verdere stap genomen richting het Nederlands Koorfestival aanstaande zaterdag 2 juni in Hengelo. Deze week zal er nog flink gerepeteerd worden zodat we er dan klaar voor zijn!

Rabobank Clubkas Campagne

08 mei 2018

Laat jij jouw stem horen?

Vanaf dinsdag 8 mei t/m woensdag 23 mei kunnen alle leden van de Rabobank Westelijke Mijnstreek hun stem uitbrengen op lokale verenigingen in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne. Elke stem is 4,50 euro waard en dat kunnen wij als Fusion goed gebruiken!

Dus heb je de stemcode ontvangen, stem dan op Fusion.

Wij hopen jouw stem te horen, alvast bedankt!

Muzikaal huiswerk

01 mei 2018

Als Fusion genieten ook wij van twee weekjes vakantie, maar helemaal niks doen - daar doen wij niet aan! Samen met toneelregisseur Jeu Renkens hebben we gewerkt aan een nieuwe regie. Binnenkort willen we deze regie aan het grote publiek presenteren en dus doen we braaf ons 'huiswerk' deze vakantie. Benieuwd welk nieuwe nummer we, met regie, binnenkort ten gehore gaan brengen? Hou ons in de gaten!

YES, we zijn erbij

25 april 2018

Vandaag zijn de finalisten van het Nederlands Koorfestival bekend gemaakt en YES wij zijn erbij! Op zaterdag 2 juni gaan we naar Hengelo om daar een top dag te beleven met 14 topkoren uit Nederland! Onder begeleiding van onze dirigente Esther Zaad gaan we er tegenaan om een zeer mooi optreden neer te zetten!

De komende weken gaan we ons intensief voorbereiden: programma vaststellen, puntjes op de i, extra repetities, ...

Voor meer informatie over het Nederlands Koorfestival en een overzicht van de andere deelnemers: www.nederlandskoorfestival.nl

Nicole bedankt!

04 april 2018

Na bijna 4 jaar een bestuursfunctie binnen Fusion te hebben vervuld, draagt Nicole het stokje over.

Namens alle Fusion leden en bestuur danken wij Nicole voor haar inzet al die jaren! Gelukkig blijft ze gewoon actief zingen bij de alten, dus te missen hoeven wij haar niet!

Interesse om Fusion te boeken of samen een concert te organiseren? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Nieuwe sopraan Evelien Prevoo

27 maart 2018

Al enige weken is Evelien Prevoo, 31 jaar, mee aan het doen tijdens onze wekelijkse repetities in Limbricht.  Met haar krachtige stem en de gezelligheid die ze meeneemt is er een mooie match met Fusion. Het was natuurlijk al langer duidelijk dat het ging gebeuren, maar deze week is ze officieel 'aangenomen' als sopraan!

Evelien, van harte welkom bij Fusion, blij dat we elkaar gevonden hebben!

Sing-In Heel Vocaal

24 februari 2018

Op zaterdag 24 februari organiseerde Heel Vocaal hun jaarlijkse Sing-In. Zo'n kleine honderd zangers en zangeressen hadden in de voorafgaande weken al hun best gedaan om een 6-tal stukken (waaronder Biko, Suzanne en Joshua) in te studeren. Tijdens de Sing-In werden de nummers nog fijngeslepen door 4 dirigenten.

In een overvol Cultureel Centrum Don Bosco, werden ze vervolgens 's-avonds uitgevoerd. Maar niet voordat Fusion de avond had mogen openen met een uitgebreid optreden. We mochten maar liefst 3 kwartier op het podium staan, ruim voldoende om zowel het oude als het meest recente concoursprogramma ten gehoren te brengen. Daarbij gaf Esther Nieuwenhuysen op onnavolgbare wijze informatie over de verschillende nummers. Alle zangers, zangeressen en het overige publiek waren erg enthousiast, dat bleek wel uit het feit dat er geschreeuwd werd om een toegift. Met It takes a village sloten wij ons gedeelte af, waarna we nog konden genieten van het optreden verzorgd door de deelnemers van de Sing-In.

Op het foto gedeelte van onze website vind je nog enkele foto's van dit zeer onderhoudend optreden.

Wij zijn op zoek naar uitbreiding

01 februari 2018

Fusion is op zoek naar uitbreiding. Ben jij een hoge sopraan of een tenor en niet ouder dan 45 jaar, dan zing jij binnenkort misschien wel bij Fusion!

Wij zijn een enthousiaste groep van 17 zangers en zangeressen, die graag presteren maar zeker ook gezelligheid bieden. We repeteren op dinsdag van 20-22 uur in het gemeenschapshuis in Limbricht en hebben gemiddeld zo'n 10 optredens per jaar.

Alle informatie over Fusion (inclusief geluids- en beeldfragmenten) is terug te vinden op onze website. Heb je interesse, neem dan contact met ons op of kom eens vrijblijvend naar onze repetitie.

Een gezond en muzikaal 2018!

01 januari 2018

Na een zeer geslaagd en succesvol 2017 genieten we nu van een korte maar welverdiende break. We willen alle fans bedanken voor de steun in het afgelopen jaar en we wensen iedereen een gezond en muzikaal 2018!