Home

Genre: Pop
Artiest: Dotan

Home is een nummer van de zanger Dotan. Dotan heeft Jeruzalem in zijn paspoort staan als geboorteplaats, maar dat komt alleen omdat hij een maand te vroeg geboren was terwijl zijn ouders op vakantie waren in Israel, zijn echte thuis is Amsterdam.

Het nummer werd eerst verkozen als vaste soundtrack voor de samenvattingen van het WK Voetbal in Brazilie, maar kreeg later een andere en diepere lading toen vliegtuig MH17 uit de lucht werd geschoten, met bijna 200 Nederlanders aan boord. Terwijl minister Frans Timmermans in het Europees Parlement een emotioneel betoog hield om de stoffelijke overschotten op te eisen, groeide Home uit tot vaandeldrager van de nationale rouw.

I won't give up

Genre: Pop
Artiest: Jason Mraz

I won't give up is een nummer van de Amerikaanse Jason Mraz en het is de eerste officiële single van zijn 4de album Love is a four letter word. Het nummer kent een mooie opbouw, rustig beginnend, opbouwend naar een krachtig gedeelte en weer rustig eindigend.

Het nummer gaat, zoals de titel al aangeeft, over niet opgeven. Niet opgeven om van iemand te houden, om van jezelf te houden en om je dromen te verwezenlijken.

Het is een van de nummers waarvan Fusion een eigen video heeft gemaakt.

Ken je mij

Genre: Pop
Artiest: Trijntje Oosterhuis

Huub Oosterhuis schreef dit lied in het jaar dat zijn dochter Trijntje werd geboren. Het is een verwijzing naar de woorden van psalm 139, "Heer U kent mij, U doorgrondt mij".

Het nummer wordt nu ook gezongen door Trijntje zelf. Ze zegt hierover: "Het opnemen van deze song in mijn repertoire, maakt de cirkel van de band met mijn vader rond. Als ik het zing, voel ik me als een jong meisje op zijn schoot. Heel harmonieus. Ik ben natuurlijk opgegroeid met zijn teksten, maar door ze te zingen voelt het net of ik dichter bij hem sta."

Ook Fusion brengt een ingetogen versie van dit nummer. Benieuwd hoe dit kan klinken, neem dan hier een kijkje.

Liefde van later

Genre: Pop
Artiest: Jacques Brel / Herman van Veen

Een vertaling van Chansons des vieux amants, geïnspireerd op het arrangement van Johan Rooze. Het lied gaat over de liefde die, ondanks zware tijden en alles wat men in het leven meemaakt, uiteindelijk toch sterk blijkt te zijn.

Nothin' gonna stumble my feet

Genre: Spiritual
Artiest: John Parker

John Parker en Greg Gilpin hebben hun talenten gecombineerd om deze uitbundige en oorspronkelijke spiritual voor a cappella stemmen aan te maken. Vol dynamische contrast, ritmische nuances en tekstuele percussiviteit.

Nyon nyon

Genre: Koor

Nyon Nyon is een verkenning van de effecten die men kan produceren met de menselijke stem. Jake Runestad, de arrangeur, gebruikte originele woorden om een variëteit van kleuren te bereiken en paste ze binnen het ensemble aan, om een divers sonische landschap te produceren. Door integratie van effecten vergelijkbaar met een flanger, wah-wah-pedaal, drum, bass, en synthesizers wordt het koor een volwaardige vocaal orkest. De uitvoering van Fusion is altijd een topper tijdens onze live optredens.

Supermarket flowers

Genre: Pop
Artiest: Ed Sheeran

Supermarket flowers is een echte tranentrekker, gecomponeerd door de talentvolle Ed Sheeran. Hoewel veel mensen in eerste instantie dachten dat het nummer ging over het verlies van zijn moeder, verhaalt het lied in werkelijkheid over de dood van zijn oma.

Allereerst wilde Ed Sheeran deze song niet eens uitbrengen op een album, maar zijn opa haalde hem over tijdens de begrafenis van zijn oma. De tekst moet overigens gelezen worden vanuit het oogpunt van de moeder van Ed Sheeran.

In een special voor Fusion gearrangeerde versie, proberen wij met onze stemmen, de emotie die in de tekst zit, over te brengen op ons publiek.

Vindo

Genre: Vocal
Artiest: Cosmos

Vindo is een lied van de Letse a-capella groep Cosmos. Cosmos kreeg nationale en internationale erkenning nadat ze werden gekozen om Letland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2006 in Athene, Griekenland met het lied I Hear Your Heart. Helaas eindigde de groep op dit festival als 17de met een luttele 30 punten.

Op diverse internetfora is breed gediscusieerd in welke taal het nummer wordt gezongen. De meest veronderstelde taal was Fins, maar bandlid Ozols geeft in een interview aan, dat het gewoon koeterwaals is. Een geheim achter de titel blijkt er ook niet te zijn!

Desalnietemin, kunnen wij als Fusion ons ei kwijt in deze song. De focus ligt daarbij dus niet zozeer op de inhoud dan wel op de dynamiek, choreografie en samenklank. Benieuwd? Neem hier een kijkje!

Wat is mijn hart

Genre: Pop
Artiest: Marco Borsato

Wat is mijn hart is een nummer van het in het jaar 2000 uitgebrachte album Luid en duidelijk van Marco Borsato. Het werd als 2de singel van dat album uitgebracht, maar dan in de live versie van een van zijn concerten in Ahoy.

In het arrangement dat Fusion zingt, worden de melodie lijnen afwisselend door de alt, tenor en bas partij gezongen.