Do I ever

Genre: Pop
Artiest: Kensington

Do I ever is het eerste nummer en de eerste single van het vierde album (Control) van de Nederlandse band Kensington. Het echte Kensington geluid herken je meteen in dit nummer.

Tekstschrijver Eloi Youssef toont op Control in een aantal liedjes een zeer persoonlijke kant. De binnenkant komt naar buiten in nummers die Eloi Youssef thuis op de bank schreef tijdens zijn wat donkere gemoedsperiodes. Liedjes op gitaar, voor zichzelf en sommige lijken hoofdstukken uit een dagboek.

De versie die Fusion zingt, is speciaal voor ons gearrangeerd, minimaal 4-stemmig zoals je van ons gewend bent.

Home

Genre: Pop
Artiest: Dotan

Home is een nummer van de zanger Dotan. Dotan heeft Jeruzalem in zijn paspoort staan als geboorteplaats, maar dat komt alleen omdat hij een maand te vroeg geboren was terwijl zijn ouders op vakantie waren in Israel, zijn echte thuis is Amsterdam.

Het nummer werd eerst verkozen als vaste soundtrack voor de samenvattingen van het WK Voetbal in Brazilie, maar kreeg later een andere en diepere lading toen vliegtuig MH17 uit de lucht werd geschoten, met bijna 200 Nederlanders aan boord. Terwijl minister Frans Timmermans in het Europees Parlement een emotioneel betoog hield om de stoffelijke overschotten op te eisen, groeide Home uit tot vaandeldrager van de nationale rouw.

I won't give up

Genre: Pop
Artiest: Jason Mraz

I won't give up is een nummer van de Amerikaanse Jason Mraz en het is de eerste officiële single van zijn 4de album Love is a four letter word. Het nummer kent een mooie opbouw, rustig beginnend, opbouwend naar een krachtig gedeelte en weer rustig eindigend.

Het nummer gaat, zoals de titel al aangeeft, over niet opgeven. Niet opgeven om van iemand te houden, om van jezelf te houden en om je dromen te verwezenlijken.

Het is een van de nummers waarvan Fusion een eigen video heeft gemaakt.

Liefde van later

Genre: Pop
Artiest: Jacques Brel / Herman van Veen

Een vertaling van Chansons des vieux amants, geïnspireerd op het arrangement van Johan Rooze. Het lied gaat over de liefde die, ondanks zware tijden en alles wat men in het leven meemaakt, uiteindelijk toch sterk blijkt te zijn.

Nothin' gonna stumble my feet

Genre: Spiritual
Artiest: John Parker

John Parker en Greg Gilpin hebben hun talenten gecombineerd om deze uitbundige en oorspronkelijke spiritual voor a cappella stemmen aan te maken. Vol dynamische contrast, ritmische nuances en tekstuele percussiviteit.

Nyon nyon

Genre: Koor

Nyon Nyon is een verkenning van de effecten die men kan produceren met de menselijke stem. Jake Runestad, de arrangeur, gebruikte originele woorden om een variëteit van kleuren te bereiken en paste ze binnen het ensemble aan, om een divers sonische landschap te produceren. Door integratie van effecten vergelijkbaar met een flanger, wah-wah-pedaal, drum, bass, en synthesizers wordt het koor een volwaardige vocaal orkest. De uitvoering van Fusion is altijd een topper tijdens onze live optredens.

Quand tu dors

Genre: Pop
Artiest: Wende Snijders

Quand tu dors, Frans voor Wanneer je slaapt, is het eerste officiële album van de Nederlandse zangeres Wende Snijders. Het is een geheel Franstalig album waarin Snijders klassieke chansons in een nieuw jasje gestoken heeft, waaronder dus ook de titelsong. Het nummer gaat over een man en een vrouw, samen in bed. Hij vredig slapend met een glimlach op zijn gezicht, zij veel wakker omdat ze haar man niet vertrouwd en graag wil weten waarover hij droomt. Bij de live uitvoeringen van dit nummer worden we vaak begeleid door accordeonspel.

Supermarket flowers

Genre: Pop
Artiest: Ed Sheeran

Supermarket flowers is een echte tranentrekker, gecomponeerd door de talentvolle Ed Sheeran. Hoewel veel mensen in eerste instantie dachten dat het nummer ging over het verlies van zijn moeder, verhaalt het lied in werkelijkheid over de dood van zijn oma.

Allereerst wilde Ed Sheeran deze song niet eens uitbrengen op een album, maar zijn opa haalde hem over tijdens de begrafenis van zijn oma. De tekst moet overigens gelezen worden vanuit het oogpunt van de moeder van Ed Sheeran.

In een special voor Fusion gearrangeerde versie, proberen wij met onze stemmen, de emotie die in de tekst zit, over te brengen op ons publiek.