Rabo Clubsupport 2022

05 september 2022

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Rabo ClubSupport actie! Vanaf 5 september tot en met 27 september is het mogelijk om je stem uit te brengen op onze vereniging!

Mogen we op jouw stem rekenen? Jouw stem kan ons enorm helpen!

Stemmen kan via de Rabo App of online op www.rabobank.nl/leden/clubsupport
Alvast bedankt voor je steun

Wij hebben er weer zin in!

01 september 2022

Jaaa, we zijn er weer! Nog niet helemaal compleet, maar de start na de vakantie is gemaakt.

Op de laatste donderdag van de grote vakantie hebben we samen met regisseur Jeu gewerkt aan onze regie. Als voorbereiding voor al het moois dat op de planning staat.

En vanaf volgende week zijn we weer elke dinsdag in ons repetitielokaal te vinden.

Snel meer! Voor nu een groet van ons aan jullie.

Gluren bij de buren

03 juli 2022

Gluren bij de buren, wat een leuk evenement! Deze jaarlijks terugkerende happening houdt in dat mensen hun tuin, huiskamer of welke locatie dan ook beschikbaar stellen voor een cultureel getint optreden.

Dit jaar deed Fusion ook mee in samenwerking met de buurtvereniging Haagzitterd op Dreef. We mochten een tweetal optredens verzorgen in deze gezellige buurt waar het publiek in grote getale op af kwam.

En alhoewel een optreden buiten vaak niet ideaal is wat betreft klank en akoestiek, waren de reacties van de aanwezige mensen erg positief, getuigen ook een bedankje dat we achteraf mochten ontvangen, kijk hiervoor bij de foto's. Ook Dagblad de Limburger had aandacht voor ons optreden met een leuk artikel in de maandag editie.

Wij zelf hebben er ook van genoten en dit is zeker voor herhaling vatbaar, dus wij zeggen volgend jaar weer.

Geslaagd zomerconcert

17 juni 2022

We kijken terug op een zeer geslaagd zomerconcert! Onder de titel Op pad met Fusion was  het spannend en heerlijk om na zo’n lange tijd weer te mogen optreden voor publiek.

Wij danken alle aanwezigen (bijna 100!), onze muzikale en literaire gasten (Bérénice Awouters op viool, Arno Kerkhof op orgel en verteller Jan Nieling) en alle betrokkenen vanuit Mariapark, Toon Hermans Huis Sittard en de Petruskerk.

Op naar ons volgende optreden en wel op zondag 3 juli aanstaande. Dan zullen we twee keer te beluisteren zijn tijdens het culturele event Gluren bij de Buren.

BALK 2022: we zijn erbij!

01 juni 2022

Yesss, we zijn er bij! Op 1 juni werd bekend dat we mee mogen strijden tijdens het BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam. Hét a-capella festival voor lichte muziek in Nederland. Wat zijn we blij dat we bij dit gave festival op het podium mogen staan!

De jury heeft alle inzendingen bekeken en heeft Fusion zelfs geplaatst in de hoogste categorie tijdens het festival, namelijk de TopKlasse! Daar zullen we samen met 10 andere geweldige koren gaan genieten van een geweldig evenement. We houden jullie op de hoogte van onze voorbereiding!

Op pad met Fusion

16 mei 2022

Op vrijdag 17 juni geven wij een zomerconcert met de titel Op pad met Fusion. Met medewerking van Bérénice Awouters op viool, Arno Kerkhof op orgel en verteller Jan Nieling. Start is in de Sint Petrus kerk in Sittard, maar we verklappen alvast dat we op pad gaan, dus laat je verrassen. Kaarten zijn te verkrijgen via onze website, klik hier om te bestellen.

Bérénice Awouters begon met vioolspelen op 6-jarige leeftijd. Haar eerste vioollessen volgde ze thuis bij haar ouders. Tijdens haar laatste jaar aan de kunsthumaniora van Brussel, waar Bérénice les kreeg van Erik Sluys, startte ze ook als jong talent aan het conservatorium van Maastricht. Dit in de klas van Kyoko Yonemoto. Momenteel studeert Bérénice aan Luca School of Arts in Leuven (Lemmens) onder leiding van viooldocente Lei Wang, in September 2021 won ze hier de auditie om volgend jaar als soliste te mogen optreden met het Luca Chamber Orchestra onder leiding van Michel Tilkin.

Bérénice volgde masterclasses bij oa Ulf Hoelscher, Boris Belkin, Guido De Neve, Yair Kless, Alexander Pavtchinskii, Sylvia Huang, David Peralta, Peter Brunt… en trad reeds een aantal keer solistisch op met verschillende ensembles/orkesten. Ook op vlak van kamermuziek is ze zeer actief; naast een duo met harpiste Hannah van den Borne en familie ensemble De BOWs, speelt ze momenteel ook strijkkwartet, pianotrio, Octet… en werkt ze freelance samen met verschillende koren en andere ensembles.

Wat orkestervaring betreft, speelde Bérénice mee in Brussels Sinfonietta en was ze van 2011-2019 ook lid van het LOJM. In december 2018 speelde ze mee in het kerstproject van Philharmonie Zuidnederland, afgelopen maanden deed ze vervanging in het Antwerp Symphony Orchestra en het Eurosymphonic Orchestra.

Arno Kerkhof studeerde aan het Maastrichts Conservatorium piano, orgel en katholieke kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij cum laude afstudeerde. Op zijn eerste internationale orgelconcours van Korka in Finland, behaalde hij de tweede prijs. Ook werd hij meermalen speciaal onderscheiden door zijn Bach interpretaties.

Hij is een veelgevraagd begeleider, geeft concerten in binnen- en buitenland en wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Samen met organist Jean-Pierre Steijvers vormt hij een duo. Hij is dirigent van verschillende koren en als dirigentorganist verboncen aan de Sint Petrus kerk. Tenslotte is hij ook nog docent orgel aan de muziekschool Kumulus in Maastricht.

Jan Nieling schrijft al meer dan vijftig jaar verhalen en gedichten. Dat gebeurt in het Zittesj plat omdat hij voorvechter is van het in stand houden van het Sittards dialect. De verhalen werden vorig jaar voor het eerst gebundeld in het boek Gedachte zeen gaste die kómme en gaon wie wolke en het vervolg heet Laot mich de sjtinkkees niet van mien bóttram aete. Hij zal jullie zeker gaan verrassen!

TV weekend

19 maart 2022

Dit weekend is ons tv-weekend! Zo zijn we te zien bij het programma Blaaskracht op L1, waar een bezoek wordt gebracht aan een aantal muziekgezelschappen uit Limburg met de vraag "Hoe gaat het nu na 2 jaar afwezigheid?". Als antwoord hebben we een clip gemaakt waarin te zien is hoe het met ons gaat en we kunnen alvast verklappen: goed!

En ook op RTV Maastricht zijn we vandaag en morgen te zien en te horen. In het programma Uit Volle Borst, dat gemaakt is in en samen met het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Beide uitzendingen zijn ook online te bekijken: Blaaskracht en Uit Volle Borst.

Veel kijkplezier!

TV opname voor "Uit Volle Borst"

06 februari 2022

Zondag 6 februari was het dan eindelijk zover. Ons eerste optreden sinds 2 jaar en wel op een hele bijzondere locatie!

Want we mochten zingen in museum Bonnefanten te Maastricht, een prachtige plek waar kunst samenkomt in vorm, kleur, geluid en verhaal.

Ter voorbereiding hadden dirigente Esther en voorzitter Henny het museum enkele weken eerder bezocht en een tweetal kunstwerken uitgezocht die passend waren bij ons uitgekozen repertoire.

En vervolgens kwam alles samen op deze zondag. De verhalen achter de kunstwerken, de link met ons muziekstuk Ain't judgin' no man, de mooie locatie en ons eerste optreden na zo'n lange tijd. Dit alles ter ere van een TV opname voor het programma "Uit Volle Borst" dat in maart uitgezonden zal worden bij TV Maastricht.

We kijken terug op een heerlijke dag en kunnen niet wachten op ons volgende optreden: 2022 here we come!